Baykal, Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday çıkarmayacak

Baykal, Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday çıkarmayacak
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, olağanüstü kurultayın toplanması konusunda anlaştı. Genel başkan seçiminin olmayacağı, Parti Meclisi'nin yenilenmesi istemiyle yapılacak kurultay çağrı metni imzaya bugün aç
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, olağanüstü kurultayın toplanması konusunda anlaştı. Genel başkan seçiminin olmayacağı, Parti Meclisi'nin (PM) yenilenmesi istemiyle yapılacak kurultay çağrı metni imzaya bugün açılıyor.

Olağanüstü kurultay çağrı metni için bugün notere gidecek olan muhalifler, imzalar için düğmeye basacak. Ardından kurultay çağrı metni tüm illere gönderilecek. CHP Tüzüğü'ne göre, kurultay üyelerinin tam sayısının beşte birinin onbeş günlük noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine kurultay, genel başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır. Olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyeleri sayısı üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise gündeme, güvenoyu ve seçim maddesi konulur.

Muhaliflerin tüm illere göndereceği ve destek isteyeceği kurultay gündemi de şöyle:
-Açılış.
-İstiklal Marşı.
-Saygı duruşu.
-Divan üyeleri seçimi.
-Genel Başkan'ın açış konuşması.
-İmza verenler adına bir üyenin konuşması.
-PM seçimi.
-Kapanış.
Ayrıca, PM'nin yenilenmesine neden gerek vardır, konusunun da tartışmaya açılması planlanıyor.

Delegelere sunulacak metinde, Parti Meclisi'nin yeniden oluşturulması ve seçilmesi talep edilirken, genel başkan seçimine yönelik bir madde bulunmuyor.

Edinilen bilgiye göre Baykal, yakın çevresine, "PM kesinlikle değişmeli, Kemal Bey kalmalı, Kemal Bey ile devam edilmeli. Genel başkan tartışması yok.Partiyi kucaklayacak bir PM oluşturulmalı" dedi.

Baykal'ın, "PM içinde partinin yörüngesini dışlayıcı, değiştirici konuşmalar yapan kişiler var. Onun için PM yenilenmeli.Herkes olsun ama partili olsun" dediği ifade edildi.

Genel Merkez'in kurultay gündemine genel başkan seçimini koyması halinde ise Baykal'ın, Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday çıkarmayacağı öğrenildi. Baykal'ın yakın çevresine, "Partiye zarar verecek bir girişim içinde olmayız" dediği belirtildi.  Önder Sav'ın, "Kemal de değişmeli" dediği ifade edilirken Baykal'ın ısrarı nedeniyle kurultay gündemine sadece PM seçimi konuldu.

Ancak bazı kişiler, Genel Merkez tarafından gündeme genel başkan seçiminin de konulması halinde, "O da o zaman bakılır" değerlendirmesini yapıyor.

Olağanüstü kurultay için muhaliflerin "651" imzaya ulaşması gerekiyor. Sav'a yakın kişilerin, "600-650'yi buluruz" dediği belirtilirken kulislerde, "651'i bulmak kolay olmayacak" yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.