Baykal'dan eleştiri yağmuru

Baykal'dan eleştiri yağmuru
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimlerle ilgili değerlendirmesinde CHP yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. Sonuçların CHP adına bir başarı olmadığını söyleyen Baykal, Kılıçdaroğlu'na "kendini kandırma" sözleriyle seslendi.
Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin aldığı oy oranını büyük bir hüsran olarak niteleyen CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, CHP yönetiminine ağır eleştirilerde bulundu.


Baykal, Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık'a seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'na "kendini kandırma" sözleriyle seslenen Baykal, sonuçları şu sözlerle yorumladı:

"Ortada CHP adına bir başarı yok. Benim genel başkanlığım döneminde yapılan son ankette CHP'nin oyu yüzde 29'du. Şimdi ise yüzde 26'ya indik. Biz oy kaybettik, AKP oyunu artırdı. Sorunu çözmek istiyorsak önce hastalığı doğru teşhis etmeliyiz. Başarılıyız deyip kendi kendini kandırmak büyük hatadır. Ortada bir başarı yok."


Yönetime ağır eleştiri

Baykal, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yakın kurmayları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Yenişafak gazetesinin haberine göre de Baykal, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki isimleri ise eleştiri bombardımanına tuttu.

"Örgüte 1 kuruş para vermediler. Ellerini kollarını bağladılar, çalıştırmadılar" diyen Baykal, "Seçim kampanyası döneminde seçmene hiçbir mesaj verilmedi. 'Çık televizyona tartışalım' denildi. Eldeki birkaç proje de iyi anlatılamadı. Genel başkan tek adam şovuyla kampanyayı götürdü. Adaylar medyanın yönlendirmesiyle belirlendi. Hiçbiri doğru düzgün çalışmadı. Bizim zamanımızda oylarımız yüzde 28 olarak görülüyordu. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın, seçimden hüsranla çıktık" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.