BDP'den 'yemin' sinyali

BDP'den 'yemin' sinyali
Hatip Dicle'nin YSK tarafından milletvekilliğinin düşürülmesini protesto için yemin etmeyerek Meclis'i boykot eden BDP'liler yeniden AK Parti heyeti ile görüşüyor.

Ankara'da heyetler görüşürken BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'da ''Mutabakat sağlanırsa yarın yemin edebiliriz'' dedi.Ak Parti ve BDP'li yöneticiler, dün yaptıkları toplantının ardından bugün yeniden bir araya geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında başlayan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ak Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak katıldı.

Görüşme, Başkanlık Divanı toplantı salonunda saat 11.00'da başladı.

Ak Parti ve BDP temsilcileri dün bir araya gelmiş, görüşmenin ardından yapılan açıklamada, karşılıklı olarak sunulan önerilerin değerlendirileceği açıklanmıştı.

DEMİRTAŞ: YEMİN EDEBİLİRİZ

Demirtaş, Diyarbakır BDP İl Başkanlığında yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Toplantısı öncesi gazetecilerin BDP'li milletvekillerinin andiçmemesi konusunda Ak Parti ve BDP'li yöneticilerin görüşmesiyle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

“Görüşlerimizi illetik, kendileri de görüşlerini illetti. Şu anda arkadaşlarımız görüşüyor, bizler de görüşmenin sonucunu bekliyoruz. Protokol, mutabakat tartışılan konular. Bizim beklentilerimiz var. AKP grubunun, partisinin ve iktidarının bir bütün olarak parlamentoyu barış ve demokrasi için yeni bir anayasa için uzlaşma içerisinde işletebileceğine, çalıştırabileceğine ve bizim bu taleplerimize karşılık demokratik bir yaklaşım sergileyebileceğine dair bir tutum ortaya çıkarsa olağanüstü bir Meclis toplantısıyla da yemin ederiz, ilk toplantıda da yemin edebiliriz. Dolayısıyla biz yeminden kaçmıyoruz, yemini protesto etmiyoruz. Biz, bu zihniyetin değişmesi için mücadele ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.