BDP'ye kongre göründü

BDP'ye kongre göründü
12 Haziran genel seçimlerinde Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğunun 36 adayı seçilirken, bu isimlerden siyaset yasağı nedeniyle Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana ile Levent Tüzel ve Şerafettin Elçi dışındaki isimler BDP çatısı altında yer alacak. BDP'nin
12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde, BDP'nin de desteklediği Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu adaylarından 36'sı Meclis'e girerken, 24'ncü dönem Meclisi'nde bu isimler büyük ölçüde BDP çatısı altında bir araya gelecek. Seçilen milletvekilleri arasında, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Leyla Zana'nın ise siyaset yasağı bulunuyor. Türk, Tuğluk ve Zana yeni dönemde TBMM'de bağımsız milletvekili olarak yer alacak ancak BDP ile birlikte hareket edecek. Yine BDP'ye katılmayacağı konuşulan isimler arasında EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ile KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi'nin de yeni dönemde kendi partilerini temsilen Meclis'te yer alabilecekleri ancak BDP ile ortak hareket edecekleri belirtiliyor. Tutuklu ve Yargıtay tarafından 1 yıl 8 aylık hapis cezası onaylanan Hatip Dicle'nin durumunun netleşmesi ile birlikte BDP, TBMM'de 31 sandalyaye sahip olacak.
 

Olağanüstü kongre bekleniyor

BDP'nin Temmuz ayı ortaları itibariyle de olağanüstü kongreye gitmesi bekleniyor. Seçimlerden önce bağımsız aday olabilmek için eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve parti yönetiminden bazı isimler istifa ederken, olağanüstü kongrede de yeni yönetim belirlenecek. BDP'de genel başkanlık içinse Selahattin Demirtaş'ın isminin yanı sıra durumunun netleşmesi halinde Hatip Dicle'nin de adı geçiyor. BDP yeni yönetiminin yanı sıra bundan sonra ki yol haritasını ve izlenecek politikaları da olağanüstü kongrede belirleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.