Beyaz sayfa açalım

Beyaz sayfa açalım
Pazartesi günü TBMM Başkanı olması beklenen Cemil Çiçek’ten CHP ve BDP’ye çağrı:

© Yemin törenindeki tablonun “hoş olmasa da demokratik bir tecrübe” olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Bu meselelerin konuşulacağı en meşru zemin, en doğru adres TBMM’dir. Türkiye’nin önündeki sorunları çözebilmek bakımından pazartesi gününden itibaren yeni bir sayfa açmaya ihtiyacımız var” dedi.

AKPnin TBMM başkan adayı olan ve pazartesi günü seçilmesi kesin görünen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP ve BDPye Vicdan muhasebesi yaparak kararlarınızı gözden geçirin. Pazartesinden sonra yeni bir beyaz sayfa açalım. Sorunlarımızı vuruşarak değil konuşarak çözelimçağrısında bulundu.

AKP Genel Merkez yöneticileri ve grup yöneticileri tarafından iki ayrı dilekçeyle TBMM başkan adayı gösterilen Çiçek, adaylık için kişisel başvurusunu da dün yaptı.

Çiçek başvurusunun ardından gazetecilerin soruları üzerine yemin krizinin çözümüne ilişkin mesajlar verdi.

Güzel bir seçim yaptıklarını ancak güzel bir Meclis açılış töreni yapamadıklarını, bu nedenle milleti üzdüklerini belirten Çiçek,Siyasetçiler olarak bizim milletimizi üzmeye hakkımız yok, ona hizmet borcumuz var. Çünkü o bizi buraya iş yapın diye gönderdi ama biz iş yapmak yerine, o üzüntülü tabloları ortaya koyduk diye konuştu.

Yemin törenindeki tablonun hoş olmasa da demokratik bir tecrübe olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, şunları söyledi:

Her ülkenin birçok sorunu var. İleri demokrasiye sahip, çağdaş ülkelerde, insanlar sorunlarını konuşarak çözer, vuruşarak çözmez. Bize düşen de ülkemizin önündeki sorunları vuruşarak değil, konuşarak çözmektir. Bu meselelerin konuşulacağı en meşru zemin, en doğru adres TBMMdir. Dolayısıyla kimin ne düşüncesi, kanaati varsa, milletimize hizmet yolunda ortaya koyacağı nesi varsa, bunun en önce konuşulacağı, müzakere edileceği, karara bağlanacağı yer TBMMdir. Aksi takdirde biz Meclisimizin itibarına gölge düşürmüş, seçimleri anlamsız hale getirmiş oluruz, konuyu başka yerlerde tartışarak... Bu üzücü gelişmelerin arkasından, Türkiyenin önündeki sorunları çözebilmek bakımından pazartesi gününden itibaren yeni bir sayfa açmaya ihtiyacımız var. Konuları burada konuşacağız, konuşmalıyız, tartışmalıyız, burada karara bağlamalıyız.

Özellikle CHP

Çiçek, Mecliste temsil edilen tüm partilerin ayrı ayrı sorumlulukları bulunduğunu belirtirken de Ancak özellikle CHPnin, ana muhalefet partisi olması hasebiyle, kendilerinin her defasında öne çıkardığı bir düşünce, bir ifade olarak Cumhuriyeti kuran parti olması hasebiyle biraz daha özel bir sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum.

Tabiatıyla her parti kararlarını kendisi verir. Ancak hepimizin zaman zaman aldığımız kararları, bir defa daha gözden geçirerek, milletimizin bu noktada ortaya koyduğu tavrı, ortaya koymaya çalıştığı sesi dinleyerek yeni baştan gözden geçirmesinde fayda vardır diye düşünüyorum. Aynı zamanda yeni teşekkül etmiş BDP Grubu açısından da düşüncem budurdedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Çiçek’e destek

Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Yunanistanın başkenti Atinada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçekin yasama organını iyi temsil edeceğine inandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Sayın Çiçek deneyimli bir politikacı. Siyasette uzun yıllardır var. Güçler ayrılığı ilkesine duyduğu saygının da gereği olarak yasama organını iyi temsil edeceğine inanıyoruzdedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.