Biz de sizin kadar kabadayıyız

Biz de sizin kadar kabadayıyız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “İster gelirler, ister gelmezler. Meclis çalışır” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kabadayılık yaptığını ileri sürerek, “Başbakan kadar biz de kabadayıyız. O devlet gücüyle bunu yapabilir, biz ise halkın gücüyle y

Tekin, şunları söyledi:
2002’ye baksınlar

Bizimki özgürlük mücadelesi. Bugün medya, iş dünyası, sivil toplum, barolar susturulmuş. Böylesi tutsaklık ortamında bizim özgürlük mücadelemiz sadece milletvekilleriyle sınırlı değil. O milletvekilleri yarın bırakılsa da bu mücadele sürecek. Dün esip gürleyen Başbakan kendisine yasak koyan yargı kararları üzerine 2002’de ne demiş? Birkaç başlık vereyim: ‘Bunun bedelini ağır ödersiniz’, ‘Hiçbir güç milletin iradesinin üstünde olamaz’. Peki, yandaş medya ne demiş, ‘Kırılsın bu eller’ demişler.Hani ‘O gün siz de susmuştunuz’ diyebilirler; tamam o başka bir şey. Ama size yönelik olunca demokrasi derken başka bir siyasi partiye uygulanınca ‘Sistemden dolayı, kusura bakmayın yargıya müdahale olmaz’ diyeceksin. Kusura bakmayın bu ikiyüzlülüktür.

Bedel öderiz

Bu işi sonuna kadar götürmeye kararlıyız, evet 4 yıl da sürse. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi zor ve uzun dönemlidir çünkü. Bunun karşılığındaki her bedeli de ödemeye hazırız. Biz zaten bedel ödeyerek geldik. Onlarsa hiç bedel ödemedikleri için demokrasinin ne olduğunu bilmiyorlar. Meydan okuyarak ‘Biz Meclis’i çalıştırırız’ diyeceksin. Buyurun yapın. Ama daha 10 gün önce balkon konuşması yapıp bugün ‘Ali kıran baş kesen’ olursa kusura bakmasın Sayın Başbakan kadar, biz de kabadayıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.