CHP artık sadece sahil kesiminde değil; İç Anadolu'da önemli yükseliş

CHP artık sadece sahil kesiminde değil; İç Anadolu'da önemli yükseliş
CHP Kırşehir ve Bilecik'le birlikte yeniden İç Anadolu'da da güçlendiğini gösterdi.
AKP’nin iktidara gelmesinin ardından özellikle sahil kentlerinde sıkışan CHP önceki günkü seçimlerde önemli bir başarıya imza atarak İç Anadolu’da tekrar güçlenmeye başladığını gösterdi.

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP’nin 15 yıl sonra tekrar Bolu’yu kazanmasını sağladı.

Tanju Özcan yüzde 52.7 oranında oy alarak rakibine yaklaşık 8 puan fark attı. CHP’li Semih Şahin’in aday olduğu CHP’nin 15 yıl aranın ardından Bilecik’i kazanmasında etkili oldu. Şahin Bilecik’te yüzde 50,7 oranında oy alarak rakibine yaklaşık 8 puan fark attı.

CHP Kırşehir’de ise yaklaşık 40 yıl aranın ardından yerel seçimleri kazandı. Kırşehir’de Selahattin Ekicioğlu yüzde 45 oranında oy alarak rakibine yaklaşık 6 puan fark attı.

İşbirliği tuttu
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, kampanya döneminde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun özel olarak ziyaret etmemesine karşın Kırşehir, Bilecik ve Bolu’da İYİ Parti ile yapılan işbirliği bu kentlerde başarıyı getirdi.

İşbirliği kapsamında İYİ Parti Bolu, Bilecik ve Kırşehir’de aday çıkarmamış ve CHP’nin adayını desteklemişti. İç Anadolu’da yıllar sonra tekrar varlık gösteren CHP’nin; Bilecik ve Kırşehir’in yanı sıra Eskişehir’i tekrar alması ve Ankara’nın da kazanılmasıyla birlikte değerlendirildiğinde “kıyı partisi” kimliğinden kurtularak İç Anadolu’da da güçlü bir varlık gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.