CHP'de deprem

CHP'de deprem
İzmir'de CHP'li 10 ilçe başkanının Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile milletvekili aday listeleri ile ilgili görüşmesi partide deprem etkisi yarattı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, il yönetim kurulu ile olağanüst
İzmir’de Gaziemir, Çiğli, Karşıyaka, Foça, Kınık, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Kemalpaşa ilçe başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek milletvekili aday listeleri hakkındaki görüşlerini ifade etti. Bu ziyaret il yönetiminde deprem etkisi yarattı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, il yönetim kurulunu saat 11.00’da olağanüstü topladı. Dört saat süren ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda il yönetim kurulu üyeleri ilçe başkanlarının ziyaretini eleştirirken Serter’i de partide boşluk yaratma ve zaafiyete uğratmakla suçladı. Kurul üyelerini görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

"Dilek Bilgin: Seçime aynı milletvekili adayları ile gidilmemeli çünkü kontenjan adaylar çalışmadı.

Şirin Akgül: Ankara’ya giden Çiğli İlçe Başkanı seçim döneminde partiyi açmadı, çalışmadı sadece Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile çalıştı. Gözü zaten il başkanlığında. İlçe başkanlarının Ankara’ya gitmesi konusunda il başkanı olarak pasif kaldınız. Ben bundan çok rahatsızım istifa etmeyi düşünüyorum. 

Bahattin Özdemir: Bu ilçe başkanları kriz döneminden nemalanmaya çalışıyorlar. Bunlar her dönem bu hareketleri yaptı. Ali Engin’in istifasının ardından da gittiler. 

Orhan Karaoğlu: Roman aday Özcan Purçu, romanlardan oy getiremedi. Romanlar’ın yaşadığı yerlerden gelen oylara bakılırsa bu görülecektir. Bu ilçe başkanlarının yaptıkları doğru değildir gerekirse görevden alınmalıdırlar. 

Niyazi Arslan: Burada ilçe başkanları kadar onlara randevu alan başdanışman Erdal Aksünger de suçludur. Asıl hesap ona sorulmalıdır asıl o eleştirilmelidir. 

Celal Yıldız: İl yönetim kurulu olarak tüm ilçe başkanlarımızı toplayıp seçim startejisini belirlemeliyiz. 

Barış Erel: İlçe başkanlarımızın Genel Başkan’la yaptığı toplantıdaki gündem maddeleri doğrultusunda İzmir il örgütünün mutfağında da benzer bir çalışmanın yapılması gerekir. İlçe başkanları seçimle ilgili hazırlıklarını il yönetimi ile paylaşmalıydı. 

Savaş Akıncı: İl yönetimi itibarsızlaştırmak isteniliyor. İl başkanı olarak boşluk yaratıyorsunuz. zaafiyet oluşturuyorsunuz. Ankara ziyaretinin hesabı sorulsun. 

Abdullah Aydemir: Ankara’ya giden ilçe başkanları seçimde başarısız olan ilçe başkanlarıdır. Bu ilçe başkanları 1 Kasım için değil 2 Kasım için hazırlık yapmaktadırlar."

Hesabını soracağım
Toplantının sonunda konuşan İl Başkanı Serter, şu sözlerle sert çıktı: "Erdal Aksünger beni çiğneyip nasıl randevu alır? Yanlış yaptı. Gidenler de en az onun kadar yanlış yaptı. Bunları onların yanına bırakmayacağım. Bu ilçe başkanlarının ifadesini alacağım. Bu konuyu sabah yarım saat Tekin Bingöl’le de tartıştım. ’Bizi çiğneyip nasıl Ankara’ya gelirler’ dedim. O da haberi olmadığını söyledi. Ben de ’bu süreç böyle yönetilecekse ben yokum’ dedim." Serter, partide boşluk yarattığı, partiyi zaafiyete uğrattığı yönündeki eleştiri üzerine de "Yumuşak atın çiftesi pek olur" dedi. Serter, yarın  ilçe başkanlarının tamamını toplantıya çağırdı. 

İl başkanı haddini aşmış
İzmir’de 10 ilçe başkanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini sağladığı için CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter tarafından "Beni çiğneyip nasıl randevu alır, yanlış yaptı. Bunun hesabını soracağım" sözlerine hedef olan danışman Erdal Aksünger, şunları söyledi:
"İl başkanı haddini aşmış. Benim ilçe başkanlarım AKP’nin genel başkanı ile görüşmeye gitmiyor. Bunda nasıl bir suç unsuru olabilir? Partiyi karıştırmaktan başka birşey değil. İzmir’den gelip Genel Merkez’de yönetici olarak bulunan biriyim. Seçilmiş ilçe başkanlarıma yardımcı olmam kadar doğal bir şey olamaz. İl başkanı toparlayıcı olmak zorundadır, provoke etmemeli, liderlik yapmalı. Benim ilçe başkanlarım buraya gelir, görüşmek isterlerse her zaman elimden geleni yaparım. Bunda parti saygısızlığı yok."
-Radikal-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.