CHP'den vekillere uyarı: Bu kurallara uyun!

CHP'den vekillere uyarı: Bu kurallara uyun!
CHP Grup Yönetim Kurulu’nun 1 Aralık Salı günü yaptığı toplantıda alınan kararlar bir yazıyla milletvekillerine iletildi.
CHP Yönetimi milletvekillerini yazılı ve görsel medyaya açıklama yapmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinden izin almaları konusunda uyardı.

GRUP YÖNETİMİNDE ALINAN KARARLAR

Vekillerden CHP TBMM Grubu Çalışma Düzeni başlıklı kitapçıkta yer alan hususlara da uyulması istendi.

VEKİLLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

Milletvekillerine gönderilen yazıda; Grup İçyönetmeliği hükümleri uyarınca kanun teklifleri, yazılı ve sözlü sorular ile araştırma önergeleri ve genel görüşme önergelerinin onaydan çıkmadan basın organlarına verilmemesi, TBMM Genel Kurulu’nda oy ve söz disiplinine uyulması ve Grup başkanvekillerinin onayı olmadan önerge verilmemesi ve söz talebinde bulunulmaması gerektiğine dikkat çekildi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMEDEN ÖNCE ONAY ALINACAK

Milletvekillerinden TBMM’de basın toplantısı düzenlemeden önce nöbetçi grup başkanvekiline basın toplantılarının içeriğini aktararak onaylarını almaları, basın toplantısı saatlerinin grup başkanvekilinin talimatı ve basın müşaviri tarafından TBMM, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından alınması talep edildi.

SÖYLEM BİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ, İZİN ALINMASI İSTENDİ

Yazıda ülke gündeminde önem taşıyan veya yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması gerektiğine dikkat çekilerek yazılı ve görsel medyaya açıklama yapmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinden izin almaları istendi.

İdari ve adli yargıya başvuruda bulunmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinin iznini almaları gerektiği ifade edildi.

Gensoru açılmasına ilişkin önergeler ile soruşturma önergelerinin Grup Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra Genel Başkanın onayının alınmasının ardından işleme konulmasına karar verildiği belirtildi.

ÇALIŞMA DÜZENİ

CHP Grup Başkanlığı tarafından milletvekillerine CHP TBMM Grubu Çalışma Düzeninde yer alan hususlar da hatırlatıldı.

GRUP TOPLANTILARINA KATILMA

Buna göre; milletvekilleri Grup Genel Kurulu ve seçildiği TBMM komisyonlarının CHP’li üyelerinden oluşan komisyon gruplarının ve görevlendirdiği grup komisyonlarının toplantılarına katılmak zorunda.

TBMM VE KOMİSYONLARINA KATILMA

Milletvekilleri, TBMM ve komisyon toplantılarına da katılmak zorunda.

MİLLETVEKİLLERİNİN İZİNLİ AYRILMALARI

Milletvekilleri Grup başkanvekillerinin olurunu almadan TBMM Başkanlığından izin isteyemeyecekler ve TBMM toplantı halinde iken özürlü olarak dahi olsa Ankara’dan ayrılmaları durumunda Grup başkanvekillerine bilgi verecek.

Toplantılara özürsüz olarak üst üste üç kez katılmayan üyeye Grup Yönetim Kurulunca yazılı uyarı yapılacak ve bu uyarı gerektiğinde seçim çevresine duyurulmak üzere Merkez Yönetim Kuruluna bildirilecek.

TBMM’deki görüşmelerde, grup başkanı, grup başkanvekilleri ve grup yönetim kurulunca sözcülük görevi verilmiş milletvekilleri grup adına söz alabilecek.

BASINLA İLİŞKİLER

Grup çalışmalarının etkinliğinin artırılması açısından söylem birliği oluşturulmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekilerek, “Bu nedenle basın faaliyetlerinin yetkili organlarının kararları ve ülke gündemi ile örtüşen bir planlama ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Milletvekilleri, TBMM’de basın toplantısı düzenlemeden önce nöbetçi grup başkanvekiline basın toplantılarının içeriğini aktarır ve onayını alır. Basın toplantısı saatleri grup başkanvekilinin talimatı ile basın müşaviri tarafından TBMM, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından alınır. Ülke gündeminde önem taşıyan ve yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla zaman zaman milletvekillerine mesaj gönderilerek yazılı ve görsel medyaya açıklama yapmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinden izin almaları istenebilir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.