CHP Doğu Masası sahaya indi: İşte hedefteki 3 şehir!

CHP Doğu Masası sahaya indi: İşte hedefteki 3 şehir!
Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP Doğu Masası sahaya indi. CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, bu kez Diyarbakır, Van ve Muş’tan milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

CHP Parti Örgütü, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ilk genel seçimde Doğu’dan “sürpriz” olarak görülebilecek Diyarbakır, Van ve Muş’tan milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

Salıcı, parti genel merkezinde aralarında Milliyet’in de bulunduğu bir grup gazeteciye, partinin Doğu ve Güneydoğu’da milletvekili sayısını artırmayı hedefleyen Doğu Masası’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Salıcı, bugün Cizre’ye gideceklerini ve partiye bir katılım olacağını belirterek, “Sonra Silopi’ye, ondan sonra Hakkari’ye geçeceğiz. Van’da bir il başkanlığı değişikliğimiz oldu, oraya uğrayacağız, oradan da Muş’a geçeceğiz ve Muş’ta da katılım yapacağız” dedi.

Salıcı, şunları söyledi:

24 İL ALTI GRUBA AYRILDI

Doğu Masası kapsamında Kahramanmaraş’tan Ardahan’a kadar 24 il var. Bu illeri de kendi arasında altı gruba ayırdık. Birbirine yakın, ticari bağı olan, ortak kültürel havza oluşturan illeri grupladık ve oralara milletvekilleri ve Parti Meclisi üyesi arkadaşlar görevlendirdik.

Sadece Diyarbakır’ı grup dışı bıraktık. Diyarbakır doğrudan Genel Merkez’e bağlı. Görevli arkadaşlarımız genelde yöreyi bilen insanlar... Bölgenin bütün farklı kesimlerini kucaklayacak bir iş yapalım dedik.

KANAAT ÖNDERLERİ

Önümüzdeki dönem Van’a, Bitlis’e, Diyarbakır’a gideceğiz. Urfa’ya gideceğiz bayramdan sonra. Her seferinde de katılım yapacağız. Biz katılımları organize ediyoruz daha çok ama Doğu Masası’ndaki arkadaşlarımız katılım dışında illere gidiyor, orada kanaat önderleriyle görüşüyor, kahvehaneye gidiyor, esnafla, iş dünyasıyla bir araya geliyor.

Temel mantığımız şu; orada biz uzun zamandan beri düşük oy alıyoruz. Yüzde 2 oy aldığımız yer var, iki milletvekili çıkardığımız Gaziantep de Doğu’da. Kahramanmaraş’ta bir milletvekilimiz var, Tunceli’de, Elazığ’da, Şanlıurfa’da birer milletvekilimiz var ama Ağrı’da çok düşük oyumuz var. Bunların tamamına ortak bir bakışla gidiliyor ve temel amaç örgütsel kapasitemizi artırmak.

KATILIM HANGİ PARTİLERDEN

Doğu’da ağırlıklı olarak, AK Parti ve HDP var. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman CHP’nin oyları daha düşük, MHP’nin, İYİ Parti’nin oyları düşük. Dolayısıyla bu iki partiden birinden bize gelecekler. Hedefimiz ilk genel seçimde Doğu’dan ‘sürpriz’ olarak görebilecek yerlerden milletvekilleri çıkarmak. Diyarbakır, Van, Muş... Diyarbakır’da CHP, 2002’de milletvekili çıkarmış en son.

ERKEN SEÇİM

İstikrarsızlıktan çıkmak için bizim erken seçime ihtiyacımız var. Bu iktidar değişmeden bu istikrarsızlığın ortadan kalkmayacağı aşikar. Ortalık skandallardan geçilmiyor. Türkiye’nin bu istikrarsız dönemden çıkması için erken seçime ihtiyaç var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.