CHP İstanbul, Syriza’yı konuştu

CHP İstanbul, Syriza’yı konuştu
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Perşembe Sohbetleri’nde bu hafta Syriza masaya yatırıldı. Panel öncesi konuşan İl Başkanı Murat Karayalçın, “Dünyada iktisadi krizlerin yaşandığı, çok sık istikrar paketlerinin hazırlandığı böyle bir dönemde


Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli gelişmelerle ilgili gerçekleştirdiği Perşembe Sohbetleri’nde bu hafta Yunanistan’da iktidara gelen Radikal Sol İttifak (Syriza) tartışıldı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karlı’nın moderatörlüğündeki panelde Foti Benlisoy, Avrupa ve Türkiye’deki sol hareketler ve Syriza’nın iktidara uzanan yolculuğuyla ilgili bir sunum yaptı.  


Panel öncesinde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Syriza’nın elde ettiği başarının Yunanistan için çok önemli olduğunu belirterek, “Syriza’nın başarısıyla Yunanistan’da önemli bir kazanım elde edildi. Ancak herkes kendi ülkesinin koşullarından hareketle yolunu çizmelidir” dedi. İl Başkanı Karayalçın Syriza’nın iktidar olmasını yalnızca siyasi olarak değil iktisadi olarak da değerlendirmek gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Syriza’nın elde ettiği sonucun çok yönlü olduğunu görüyoruz. Özelikle Türkiye’de konunun siyasi yönü değerlendiriliyor. Ama doğrusu ben konunun mali yönünün iktisadi yönünün çok büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum. Dünyanın bugün eskiye oranla daha sık aralıklarla iktisadi krizler yaşadığı, çok sık istikrar paketlerinin hazırlandığı bu dönemde Syriza’nın iddiası kendisini solda görenler açısından çok özel bir şekilde izlenmesi gerekir. Syriza bildiğimiz bütün kuralları, alışageldiğimiz tüm yaklaşımları bir yana bırakarak; yeni bir çıkış yolu ortaya koyuyor. Bugüne kadar verilen tahviller geri alınacak; bunun yerine uzun vadeli büyümeye dayalı tahviller değerlendirilecek. Ödemeler kemer sıkılarak, vergi arttırılarak, tasarrufa gidilerek değil; büyüme sağlanarak yapılacak. Doğrusu bu çok yeni, çok önemli bir deneme. İçtenlikle bu denemenin başarılı olmasını diliyorum.”


Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.