CHP İzmir'den Kılıçdaroğlu'na destek

CHP İzmir'den Kılıçdaroğlu'na destek
CHP’de parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için imza kampanyası sürerken, İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla birlikte yaptığı basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel

 Kurultayın yapılmasını gerektiğini dile getirmek için söz isteyen CHP üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı’ya söz hakkı verilmedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki gerçekleşen basın toplantısında izdiham yaşandı. CHP İl Yönetimi basın toplantısını, destek vermeleri için üyelerine de duyurdu. Bunun üzerine Tarihi Havagazı Fabrikası’na yüzlerce partili de geldi. İzdiham nedeniyle basın toplantısında düzen zor sağlandı. Toplantıya CHP milletvekilleri Alattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Hülya Güven, Rahmi Aşkın Türeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova, Gaziemir, Narlıdere, Çiğli, Torbalı, Güzelbahçe, Aliağa, Urla, Bergama, Bayraklı, Bornova, Alaçatı ilçe belediye başkanları katıldı. Bayır’ın konuşması öncesi seçim öncesi tartışma yaşayan Kocaoğlu ve Susam’ın yan yana gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Ancak, el sıkışmayan ve yan yana gelmemeye çalışan Kocaoğlu ve Susam toplantı masanını iki ayrı ucuna oturdu.

İl Başkanı Tacettin Bayır, örgüte seçimdeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bayır, "Sonuçlara bakıldığında Türkiye geneli ve İzmir açısından somut bir başarı vardır. Sadece İzmir’de AKP ile aramızdaki oy farkı 101 binden, 172 bin oya çıkarıldı. Makas daha da açıldı. Türkiye’de ise oy oranımız yüzde 20’den yüzde 26’ya çıktı. Milletvekili sayımız da arttı" dedi. CHP’liler bu sırada, ’Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganı attı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve çalışma arkadaşlarının seçim sürecindeki çalışma temposu ve gayretinin tüm Türkiye’de örnek gösterildiğini ve takdirle karşılandığını belirten Tacettin Bayır, Kılıçdaroğlu’nun açtığı yolda yürüyen CHP’nin kısa sürede Türkiye için umut ışığı olduğunu söyledi. Bu çizginin CHP’yi başarıya, iktidara taşıyacağına inandığına dikkat çeken Bayır, "Bu nedenlerle başarızlık söylemlerini doğru bulmuyoruz. Her yurttaşın insanca yaşacağı, çağdaş, demokratik, özgürlükçü, insan haklarına ve hukuk devletine saygılı bir Türkiye kurmak hedefine el ele, birlik içinde ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde yürüyeceğiz. Genel Başkanımız ve Genel Merkez yönetimine İzmir örgütü olarak tam desteğimizi veriyoruz" diye konuştu. Bu kez partililer, ’İşte örgüt işte CHP’ sloganı attı.

KURULTAYI SAVUNAN PROFESÖRE FİZİKİ MÜDAHALE

Bayır, konuşmasının ardından partililere katıldıkları için teşekkür ederek toplantıyı bitirdi. Bu arada, 2010 yılında Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasından sonra CHP’ye katılan bilim adamlarından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, İl Başkanı Tacettin Bayır’ın yanına geldi. Heyecanlı olduğu gözlenlen Prof. Dr. Kantarlı, bu toplantıda kendi görüşlerini de dile getirmek istediğini söyledi. Bayır, bunun bir basın toplantısı olduğunu, İl Başkanlığı’nda konuşabileceklerini belirterek talebi reddetti. Prof. Dr. Kayhan Kantarlı ise mesajla toplantıya davet edildiğini, demokratik hakkı olan görüşlerini açıklamakta ısrar edince, kısa bir süre gerginlik yaşandı. Daha sonra, basın mensupları Prof. Dr. Kantarlı’ya ne söylemek istediğini sordu. Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, kurultayla ilgili görüşlerini açıklarken, bazı CHP’liler müdahale etti. Prof. Dr. Kantarlı’yı provatif davranmakla suçlayan, kurultayın toplanması aleyhine bir görüşü dinlemek istemediklerini belirten partililerden birkaçı, Prof. Dr. Kantarlı’ya fiziki müdehalede de bulundu. Bazı partililer tarafından itilen Prof. Dr. Kayhan Kantarlı’yı, soğukkanlılığını kaybetmeyen bazı CHP’liler uzaklaştırdı.

Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, yaptığı açıklamada İl Başkanı Bayır’dan konuşma talebinin gerekçesini açıkladı. Prof. Dr. Kantarlı, "Kurultayı engelleme amaçlı yapılan bu toplantımın yanlış olduğunu söyleyecektim. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu imza toplanmasının engellenmemesi için talimat vermesine karşı İl Başkanlığı yanlış yaptı. Seçim sonuçlarının ortaya çıkardığı durumun, yanlışların masaya yatırılması gereksinimi nedeniyle kurultayın engellenemisinin demokrasiye aykırıdır. Kurultay yapılmasını isteyenler partiyi geriye götürmekle suçlanmamalı. Tabandaki rahatsızlıkları dile getirecektim. Basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, bazı partililer müdahale etti" dedi. Prof. Dr. Kantarlı, kesinlikle provokatif bir harakette bulunmadığını, parti içinde görüşlerini açıklamak istediğini söyledi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının Kurultay talepleriyle ilgili görüşlerini sorduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İl Başkanı Tacettin Bayır açıklama yaptı. Ben de yanındaydım. Demokrasilerde kurultay talebiyle imza toplamak en doğal haklardan biridir" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.