CHP, seçim startını muhtarlarla verecek

CHP, seçim startını muhtarlarla verecek
CHP, seçim startını muhtarlarla verecek. Kemal Kılıçdaroğlu bu konudaki ilk talimatı Bodrum Belediye Başkanı Kocadon’a verdi. “Muğla mahallelerini tek tek incelemeye alalım, muhtarlara dönük çalışma hazırlayalım” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&
Çalışmalar, mahallelerden başlayacak ve muhtarlara yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek. Hafta sonu Bodrum Belediye Başkanı Mustafa Kocadon'la görüşen Kılıçdaroğlu'nun “Mahalle seçimeri tek tek incelemeye alalım ve muhtarlara dönük çalışmalar hazırlayalım” talimatı verdiği öğrenildi.Kocadon da SÖZCÜ'den Başak Köklü'ye yaptığı açıklamada seçimlere nasıl hazırlanacaklarını şöyle özetledi:


Büyükşehir Yasası'yla birlikte yerelde çalışmak zorlaştı ve yetki sınırlaması elimizi kolumuzu bağladı. Bu yasanın vurduğu diğer bir kesim ise muhtarlarımız. Vatandaşın bir sorunu olduğunda, ilk kapısını çaldığı muhtarımızdır. O nedenle varlıkları da çok önemli. CHP olarak biz sadece muhtarlıkların varlıklarını korumasını değil aynı zamanda işlev kazanıp söz hakkına sahip olmasını istiyoruz. Böylece en küçükmahalledeki aksaklıklar sorun haline dönüşmeden ilk baştan belirlenip çözülebilecek.


“YOL HARİTASI ÇIKARACAĞIZ”


Muğla'daki tüm muhtarlarla ilgili bir çalışma yapacağız. Kendimize mahallelerden başlayan bir yol haritası çıkaracağız. Biz muhtarlıklar güçlensinler istiyoruz. Muhtarların belediye karar alma mekanizmalarının içinde  yer alması gerekiyor.


Bir yasaları olmalı ve kurumsallaşmalı, bir bütçeleri olmalı. Hatta sigortası devlet tarafından karşılanan yardımcıları olmalı. Türkiye'de 50 bin muhtar var ve onlar ev ev kimin ne derdi olduğunu bilen  insanlar. Bu önemli görev gereğince yapılabilmeli.


“ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİK”


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla hafta sonu yaptığı görüşmenin ardından Twitter'da paylaştığı fotoğrafın altına “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya gelerek ülke gündemini değerlendirdik” yazdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.