CHP'yi Dokuzcan ve Toprak temsil edecek

CHP'yi Dokuzcan ve Toprak temsil edecek
ABD’deki Sosyalist Enternasyonal Kadın Toplantısı’nda CHP'yi Dokuzcan ve Toprak temsil edecek.
 CHP'yi New York'ta 6-8 Temmuz'da düzenlenecek Sosyalist Enternasyonal Kadın Toplantısı'nda temsil edecek CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ABD'ye gitti.



CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, hareketinden önce yaptığı açıklamada 8-9 Temmuz tarihlerinde dünyanın pek çok ülkesinden gelecek kadın temsilcilerle New York'ta Birleşmiş Milletler binasında bir araya geleceklerini belirterek, "Pekin Deklarasyonu'nun kabul edilişinin 20'nci yılında cinsiyet eşitliğini küresel dünyada demokrasi ve siyasal katılım açısından değerlendirmek ve yeni bir vizyon yakalamak olacaktır. Deneyimlerin paylaşılması, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa karşı ortaklık geliştirmek, ortak söz ve eylem üzerinden hareket etmek bizim için çok önemli" dedi.

Dokuzcan, dünyanın her yerinde aynı haklar için benzer mücadeleleri veren kadınların birlikte mücadelesinin 21'inci Yüzyıl siyasetine çok önemli bir katkısı olacağını küreselleşen dünyada yerel siyasetin temsil, katılım ve hizmetler açısından önemini anlatacaklarını söyledi.

Marmara Bölgesi'nin tek kadın belediye başkanı olan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de, kadın sorunlarının dünyanın her yerinde benzerlikler gösterdiğini hatırlatırken, "Cinsiyet eşitliği temellerinde kadına yönelik her türlü ayrımcılığın tartışılacağı ve konuşulacağı Sosyalist Enternasyonal Kadın Toplantısı'nda dünyanın birçok ülkesinden gelen temsilcilerle deneyimlerimizi paylaşma imkânı bulacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.