'CHP yolsuzlukların peşini bırakmayacak'

'CHP yolsuzlukların peşini bırakmayacak'
CHP, "Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" için kanun teklifi verdi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, '17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası' ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Tekin, "Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunun üzerinin baskıyla, kindar gece baskınlarıyla kapatılmasına kati suretle izin vermeyeceğiz" dedi. 

Tekin ayrıca, CHP'nin hazırlattığı görselleri bilboardlara astırmak için 3 kat fazla ücret ödemeyi kabul ettiklerini ancak yetkilillerin 'yer yok' demesi üzerine astıramadıklarını söyledi.
Gürsel Tekin'in yazılı açıklaması şöyle; "Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunun üzerinin baskıyla, kindar gece baskınlarıyla kapatılmasına kati suretle izin vermeyeceğiz. Yolsuzluklarla, rüşvetle, kara para aklayanlarla, sıfırlayın talimatı verenlerle, ailece sıfırlama operasyonu yapanlarla kaşı mücadelemiz yasaklarla, reklam şirketleri üzerine kurulan baskılarla engellenemez. Hukuk tanımayan, yargı tanımayan, Anayasa Mahkemesi'ni tanımayan ve her türlü yaptığı kirliliğin üzerine kapamak için kutsal değerleri kullanan AKP hükümeti artık haddini bilmelidir.
Türkiye 17 Aralık 2014'te internete düşen ses kayıtlarıyla, arsa mafyalarının, arsa çetelerinin, yandaş iş adamlarının hükümet ile işbirliği halinde kamu malının nasıl pay edildiğini görmüştür. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası, devletin hükümet tarafından soyulduğunu gösteren ve 4 bakanın 'suçlu ayağa kalk' çağrısı üzerine istifa ettiği haftadır. Başta dönemin Başbakanı olan Erdoğan olmak üzere tüm AKP'lilere bir kez daha sesleniyorum: Gelin, bu konuda ciddiyetiniz varsa, biraz da haysiyetiniz varsa, 17-25 Aralık'ı sonuna kadar soruşturalım.
Gerekirse Türkiye'de bir daha yolsuzluğun olmaması için geniş çaplı yolsuzlukla mücadele yasası çıkaralım. Suçlular ömür boyu hapisle cezalandırılsın! Halkın parasını emeğini cebe indirenler hukuk karşısına çıkmadan, adalet yerini bulmadan CHP yolsuzlukların peşini bırakmayacaktır! Gelin hep beraber Türkiye'nin hak ettiği, hesap verebilen, şeffaf, temiz siyaseti el birliği ile hayata geçirelim."
 Gürsel Tekin ayrıca, CHP'nin hazırlattığı görselleri bilboardlara astırmak için 3 kat fazla ücret ödemeyi kabul ettiklerini ancak yetkilillerin 'yer yok' demesi üzerine astıramadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.