'CHP yönetiminde herkes yerinde kalacak'

'CHP yönetiminde herkes yerinde kalacak'
Karayalçın, “AKP’li belediyeler, 100 bin İstanbulluyu sürgün etti” dedi.
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Avcılar'da katıldığı Roman Festivali'nde Avcılar Belediyesi'nin Yeşilkent Mahallesi'nde halkla birlikte yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğini söyledi.

Karayalçın, "AKP'li belediyeler, kentsel dönüşümü başlattıkları tarihten bu yana İstanbul'un değişik yerlerinden 100 bin İstanbulluyu tehcir etti, sürgüne gönderdi. CHP yönetiminde herkes yerinde, mahallesinde kalacak" dedi.

CHP'nin 'Yaşanacak Bir Türkiye' bildirgesi, İstanbullu Roman yurttaşlardan da tam destek aldı. Seçime sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, bugün de Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde gerçekleştirilen Roman Festivali'ne katıldı.

'HİÇBİRİNİZ YERİNİZDEN, MAHALLENİZDEN GÖÇ ETTİRİLMEYECEKSİNİZ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kentsel dönüşüm projelerine imza atan Karayalçın, Avcılar Belediyesi tarafından Yeşilkent Mahallesi'nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşümle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. AKP'nin piyasacı bir anlayışla halkı şirketlerin eline esir bıraktığını söyleyen Karayalçın, "Sizinle birlikle yerinde bir dönüşümü Avcılar Belediyemiz yapacak. Ancak İstanbul'un başka yerlerinde AKP'li yöneticilerin yaptığı gibi hiçbiriniz yerinizden, mahallenizden göç ettirilmeyeceksiniz. İşte bizim farkımız bu. AKP'li belediyeler, 2002'den bu yana yani kentsel dönüşümü başlattıkları tarihten bu yana İstanbul'un değişik yerlerinde; Sulukule'de, Beyoğlu'nun öteki yerlerinde 100 bin İstanbulluyu tehcir etti, sürgüne gönderdi. Yok, öyle bir şey! CHP yönetiminde herkes yerinde, mahallesinde kalacak" dedi.

'SİZE DOKUNAN HER KARARI BİRLİKTE ALACAĞIZ'

Dikmen ve Portakal Çiçeği vadilerini Ankara'da halkla birlikte yerinde dönüşüm uygulayarak gerçekleştirdiklerini vurgulayan Karayalçın, "Burada size dokunan, sizin yaşamınızı etkileyecek olan kararları, imar planı kararı da başta olmak üzere hepsini birlikte alacağız. Burada ne olacağını, ne yapılacağını, nasıl yapılacağını Dr. Handan Toprak sizlerle birlikte karara bağlayacak. Ben bu uygulamayı Ankara'da yaptım. 'Acaba bu nasıl olur, bu anlattıkları doğru mudur' diye soranlar, Ankara'ya yolunuz düştüğünde Dikmen Vadisi'ne uğrayın ve onlarla konuşun. 'Murat Karayalçın bize bunu dedi' diye sorun. Kulaklarınızla duyun, gözlerinizle görün" diye konuştu.

HER YIL 15 BİN GENÇ, YURTDIŞINDA DOKTORAYA GÖNDERİLECEK

İl Başkanı Karayalçın konuşmasında CHP'nin gençlere yönelik vaatlerinden bazılarını da şu sözlerle anlattı:

"Gençlerimizi üniversiteye hazırlık aşamasında hepsine ayda 240 lira eğitim hazırlığı kredisi veriyoruz. Üniversiteye girdi ama yoksul. Parası olmayan üniversiteye girmiş gençlerimize CHP, karşılıksız burs veriyor. Yoksul değil ama ihtiyacı olanlara da işe girdiği zaman geri ödenmek üzere kredi verecek. CHP, her yıl 15 bin üniversite mezununu doktora için yurtdışına gönderecek. Üniversiteye girenler için en geç 1 yıl içinde 2 kişilik odaları olan yurtlar yapıp teslim edeceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.