CHP'de kurultay sesleri

CHP'de kurultay sesleri
CHP'nin aldığı yüzde 25.87'lik sonuç parti içindeki "Baykalcı" ve "Savcı" olarak bilinen grupları memnun etmezken, kurultay sesleri yükselmeye başladı.
CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, "Ekibin tamamı başarısızdır. Kurultaya delege karar verir" derken CHP İzmir eski Milletvekili Canan Aritman, "Genel Başkan ve ekibi sözünü tutmalı, istifa etmelidir. Örgüt faturanın ödenmesini istiyor, yoksa zorla ödetir. (Kılıçdaroğlu) Medeni bir insandır, ona yakışan şapkayı alıp gitmektir. Gitmezse kurultay toplanır" dedi.

"Mağlubiyet"

CHP'li eski vekil Şahin Mengü, seçimin iki galibi olduğunu belirterek, "AKP ve BDP (bağımsızlar)'dir. CHP çok kötü puan aldı. Bugünkü oylar mağlubiyettir" dedi. Mengü, şöyle dedi:

"Tasfiye hareketiyle toplumdaki inanırlığını yitirmişsin. 'Oylarımız arttı' dersen, insana gülerler. Sayın Baykal'ın bıraktığında CHP'nin oyu yüzde 28'di. Baykal'dan sonra artış var. Referandumda 'hayır' oyların büyük bir bölümü CHP'deydi. 'Yüzde 35' deniyordu. Demek ki daha sonra geriye gidilmiş.

Seçmen artışı da hiç göze alınmamıştır. 9.5 milyon seçmen artışı var, yüzde 18 artmış. Bu artıştan hiçbir şey alamamışsın."
 

"Ekibin tamamı başarısız"

Ekibin tamamının başarısız olduğunu iddia eden Mengü, "Gürsel Tekin tek başına sorumlu değil. Ekibin tamamı başarısızdır. Bu ekip çok başarısızdır. Bunlar genel başkanlarını yanıltacak kadar cahiller ordusudur. Tarihi İsmet Paşa'yı çay kaçakçısı olarak göstermişlerdir" dedi. Mengü, kurultaya delegenin karar vereceğini de söyledi.
 

Arıtman: Genel Başkan ve ekibi istefa etmeli

CHP İzmir eski Milletvekili Canan Aritman'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ekibinin istifa etmesini isteyerek, şöyle dedi:

"CHP'nin aldığı oy sonucu başarısızlıktır. 3 milyon oydaş kazandık, diyor. 10 milyon artan seçmen var. Milletvekili sayısının artması başarısızlığı örtmez. Baykal'ın bıraktığı yüzde 28.7'lik noktanın gerisinde kaldı. Baykal'ın katıldığı son Parti Meclisi toplantısında CHP'nin anketlerdeki oy oranı yüzde 28.7'ydi. Genel Başkan ve ekibi sözünü tutmalı, istifa etmelidir. Örgüt faturanın ödenmesini istiyor, yoksa zorla ödetir. Medeni (Kılıçdaroğlu) bir insandır, ona yakışan şapkayı alıp gitmektir. Gitmezse kurultay toplanır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.