CHP’de operasyon

CHP’de operasyon
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın’a Ankara il başkanlığını önerdi. İstanbul il başkanlığı için Ali Topuz ve Çetin Soysal’ın adı geçiyor

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yemin krizinin ardından örgüt operasyonuna hazırlanırken Ankarada eski Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçına il başkanlığı önerildi. İstanbul il başkanlığı için eski milletvekilleri Ali Topuz ve Çetin Soysalın adı geçiyor.

Kılıçdaroğlu, seçimler öncesinde yeterli performans göstermeyenörgütlerin görevden alınacağı mesajını vermişti. Seçimlerin ardından öncelikle üç büyük kent için yeni yönetimlerin atanacağı beklentisi yaygınlaştı. Kılıçdaroğlunun geçtiğimiz hafta sonu Murat Karayalçınla kahvaltıda bir araya gelerek il başkanlığı önerdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlunun deneyimli isimlerin sorumluluk almaları ve tecrübelerinden yararlanılmasıgereği üzerinde durduğu öğrenildi. İstanbul il başkanlığı için de bu dönemde aday olmayan partinin en deneyimli isimlerinden Topuz ile milletvekili seçilemeyen Soysalın adları geçiyor. Topuzun geçtiğimiz hafta Ankaraya gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştüğü, önümüzdeki süreçle ilgili öneri ve değerlendirmelerini aktardığı öğrenildi. Topuz, il başkanlığı ile ilgili söylentiler konusunda Söz konusu değil. Benim dışımda kendi aralarında konuşmuş olabilirler. Şimdi partinin nereye gideceğini konuşuyoruz. Partinin pek çok örgüt sorunu var ama şimdi gündemde olan onlar değildedi.

Karakaş ve Keskin’e öneri

CHPde bir yandan yemin krizinden çıkış yolları aranırken parti meclisinin (PM) 4 Temmuz günü yapılacağı açıklanan toplantısı 9 Temmuz’a ertelendi. Bu ertelemenin muhaliflerin toplayacağı imza sayısını görme isteğinden kaynaklandığı kaydedildi. Muhaliflerin olağanüstü kurultay için imzaları tamamlamaları gereken 6 Temmuz günü yaklaşırken; yeterli imzaya ulaşmakta zorlandıkları, bazı imzaların da geri çekildiği kaydedildi. Kulislerde PM üyelerinden Ercan Karakaşın adı da yönetime girebilecek isimler arasında konuşuluyor. Karakaşın MYKde örgütlerle ilgili sorumluluk üstlenebileceği söylentileri dile getiriliyor. Kılıçdaroğlu Denizli Milletvekili Adnan Keskine de idare amirliği önerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum