CHP’den çağrı: Ödünç oy verin

CHP’den çağrı: Ödünç oy verin
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin seçimler ve Gezi Parkı sürecini değerlendirdi.
 CHP’li Gürsel Tekin, CHP’ye oy vermeyen seçmenlerden “ödünç” oy istedi. Tekin, “CHP’de birleşelim, özgürlükler için demokratikleşme için bir kere oy istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin seçimler ve Gezi Parkı süreci ile ilgili VATAN’a önemli açıklamalarda bulundu. 
Vatandaşlara, “CHP’de birleşelim” çağrısı yapan Gürsel Tekin, “Bütün bu rahatsızlıklardan kurtulmak adına, demokratik bir hukuk sistemi için, özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması için, 12 Eylül uzantısı tüm yasaların değiştirilmesi için, demokratik yerel yönetimler için herkesi CHP’ye davet ediyoruz. Önümüzdeki seçimde CHP’de buluşalım. Yüzde 10 barajını kaldıralım, Siyasi Partiler Yasası değiştirilelim, demokratik yasaları çıkaralım. Türkiye nefes alsın. Bunları yapabilmek için ödünç oy istiyoruz. Bu seçimlerden sonra yine istediğiniz partiye oy verin” dedi. Gezi Parkı olaylarının ardından “Taksimden Önce” ve “Taksim’den Sonra” dönemine geçildiğini ifade eden Tekin, şunları söyledi:

“Cin şişeden çıktı”

“Taksim’den önce, Taksim’den sonra var artık. Bu nesil siyasetin dışındaydı diye apolitik gibi suçlamalar yerine, siyasetçiler siyasetin ne kadar kirli olduğuna bir baksalar, o çocukları haklı bulacaklar. Acil, hesap verilebilir siyasete ihtiyacı var. Cin şişeden çıktı. Demokrasi ve özgürlük talebi siyasi partileri dizayn edecek. Halkın gündemine çekilecek. Bu tüm partiler için geçerlidir. Bu yeni nesil yeni bir siyaset yarattı. Bu nesil dünya ile entegre. Çocukların bir kısmı öğrenci olarak Avrupa’ya gitmiş, iş için gitmiş Avrupa’yı görmüş her şeyi izliyor, oradaki siyaseti, belediyecilik anlayışını biliyor.”

Bir Beşiktaşlı olarak Çarşı’dan gurur duyduğunu söyleyen Tekin “Çarşı, bu ülkenin gururudur” dedi.

‘Hesabını soracağız’

MİT’in, CHP ve MHP’yi fişlemesine yönelik haberleri de değerlendiren Gürsel Tekin, “MİT’ten yalanlama beklerken yalanlama değil yasaklama gelmesi, devlet terörü başlangıcı demektir. MİT ülke geleceği değil, iktidar geleceği için hizmet ediyorsa hesabını soracağız. Bunun hesabı sorulacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.