CHP'den Erdoğan'a suç duyurusu

CHP'den Erdoğan'a suç duyurusu
Suç duyurusunda bulunma gerekçeleri ise...
 CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Karataş, bugün Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalarda, 'Suç işlemeye tahrik' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarını işlediğini iddia ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Karataş, suç duyurusundan önce Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Gençlik Kolları üyeleri ile CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci de katıldı.

İçinden geçtiğimiz tarihi dönemeçte Türkiye ve dünyanın yeniden şekillendiğine dikkat çeken Karataş, "Adalet dağıtımı ve demokrasi birbirine paralel olarak liderlerin söylemlerine göre değil, toplumların beklentilerine göre gelişiyor. Bunu Gezi Parkı direnişi ile bir kez daha anlamış ve idrak etmiş bulunuyoruz. Artık demokrasi ve adalet fötr şapkada, siyasi sembollerde, lider karizmasında, biber gazında, copta değil meydanlarda sözünü söyleyen mücadele eden kitlelerin omuzlarında yükselecek. Tabii ki kendi siyasi ekseninde, lider sultası oluşturmak isteyenlerse, faşizmin bekçisi konumuna düşecekler. Tarih bu saatten sonra Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatör olarak yazacaktır" dedi.

BAŞBAKANI YARGILAYACAK YİĞİTLERİ ARIYORUZ 

Halkın omuzlarında yükselen adalet ve kurumlarına güvenmek istediklerini söyleyen Karataş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suçlu ortadadır, şikayet ortadadır. Bu irade faşizmde vücut bulmuştur. Memleketimin adalet dağıtan kurumlarına çağrımız var. Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapacağımız başvuruyla, yargı görevini yapanı etkileyip, kanunlara uymamaya tahrik ettiği suçlamasıyla yaptığımız başvuruyla Başbakan'ın yargılanmasını talep ediyoruz. Yürekli, onurlu, aydın adalet mensuplarımızın adaletin gereğini yapacağına inanıyoruz. Başbakan Erdoğan'ı yargılayacak yiğitleri arıyoruz."

Karataş, Başbakan Erdoğan'ın Taksim Gezi Parkı sürecindeki açıklamalarının TCK'nın 214 ve 216'ncı maddeleri gereğince "Suç işlemeye tahrik' ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' olduğunu öne sürüp, dilekçesini başsavcılığa sundu. 

CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, suç duyurusuyla ilgili dilekçenin Balıkesir Başsavcılığı tarafından Yargıtay Başsavcılığı'na iletileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.