CHP’den İstifaya Davet!

CHP’den İstifaya Davet!
CHP, belediye başkan aday adaylıkları için düğmeye bastı. 2014 yerel seçimlere az bir zaman kala CHP MYK’da alınan karara göre, yerel seçimlerde aday olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri 8-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında istifasını partiye sunacak.

Yerel seçimlere aday adayı olmak isteyen CHP’li yöneticilerin partiye istifalarını sunmalarını gösteren genelge 5 Haziran 2013’te MYK toplantısında alınan kararla parti örgütüne gönderilmişti.

30 Mart 2014 tarihinde yapılması beklenen yerel seçime yönelik aday adaylığı başvurularının 8-31 Temmuz’da yapılacağı, adaylık düşünen il, ilçe ve belde başkanları ile il, ilçe ve belde yönetim kurulu üyelerinin 15 Temmuz 2013 tarihi saat 17.00’a kadar görevlerinden istifa etmeleri istenilen genelgede, istifa edenlerin dilekçelerini bir üst makama göndermeleri gerektiği belirtildi.

Beldeler, ilçe başkanlıklarına, ilçeler, İl Başkanlığı’na, İl Başkanlığı da partinin Genel Sekreterliği’ne istifa verecek. Genelgede disiplin kurulu ile belediye ve il genel meclis üyeleri ile muhtarlara istifa zorunluluğu getirilmezken, genelgenin aday sayısını azaltması bekleniyor.

CHP MYK 5 Haziran toplantısında alınan karar, bir genelgeyle tüm yurtta örgütlere gönderildi. 2014 Yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ilçe yöneticileri, belirlenen tarih aralığında bir üst makama istifasını sunacak.

Beylikdüzü'nde adı belediye başkan aday adaylığında geçen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da önümüzdeki günlerde istifasını CHP İstanbul İl Başkanığına sunacağı ve Beylikdüzü'nde çalışmalarına hız vereceği öğrenildi.Beylikdüzü Belediye Başkan aday adaylığı için istifa edecek olan Ekrem İmamoğlu'nun yerine seçilecek yeni ilçe başkanı ise CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü yöneticilerinin kendi aralarında belirleyeceği bir isim olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.