CHP'den milletvekili atılımı

CHP'den milletvekili atılımı
Gürsel Tekin Meclis TV’nin yayınlarının sınırlama kararı sonrası başlayan tartışmalara ilişkin “11 milyon 500 bin CHP seçmeni dava açar” dedi.

Tekin ayrıca CHP'nin milletvekili çıkaramadığı her ilde bir milletvekili görevlendirdiğini açıkladı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında grup konuşmalarının Meclis TV’den yayınlanmama kararına tepki gösterdi.

Tekin vatandaşla siyasetçi arasında sadece TRT 3’ün bulunduğunu bunun sansürlenmesine karşı Meclis Başkanı’nın harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Tekin bu sansüre karşı bireysel olarak da elinden geleni yapacağını belirtti. Konunun yarın da CHP MYK toplantısında gündeme geleceğini ve buna karşı parti olarak ne yapacakları kararının alınacağını açıkladı.

Tekin, “TRT 74 milyonun elektrik faturalarından yapılan katkıyla finanse ediliyor. Biz gerekirse 11 milyon 500 bin CHP seçmeni başta olmak üzere, diğer partilerin seçmenleri de var. Dava açarız parasını ödemeyiz” dedi.

Meclis Başkanı’nı harekete geçmesi konusunda uyaran Tekin bu sansür karşısında her türlü mücadeleyi vereceklerini tekrarladı.

Tekin, Arınç’ın sözlerini de eleştirerek TRT’ye külfet gibi baktıklarını ancak katrilyonların nasıl heba edildiğini çok iyi bildiklerini söyledi.

CHP MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞI 33 İLDEN SORUMLU VEKİL ATADI

Tekin CHP’nin milletvekili çıkarmadığı 33 ile 33 vekil görevlendirdiğini açıkladı. Tekin bu isimlerin bu illerde dolaşarak kentin ve vatandaşın sorunlarını m-Meclis’e yansıtma görevi yapacaklarını vurguladı.

Gürsel Tekin ayrıca Kılıçdaroğlu’nun partililere tatile çıkın sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurgulayarak Genel başkanın yarın seçim varmışçasına çalışın talimatı verdiğini söyledi.


33 ilde görevlendirilen milletvekili sorumlu oldukları iller ise şöyle:


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.