CHP'li Belediye Başkanları şikayetçi

CHP'li Belediye Başkanları şikayetçi
CHP'li belediye başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na merkezi idareden yeterince destek alamadıklarından yakındı. Bazı belediye başkanları ise, genel merkez tarafından yeterince takdir edilmediklerinden şikayet ettiler. Bir belediye başkanı, gene
CHP'li belediye başkanları, parti genel merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantıda bir araya geldi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda 12 Haziran genel seçimlerinde partinin elde ettiği yüzde 26'lık sonuç ve belediyelerin bu süreçte yaşadığı sorunlar ele alındı. Edinilen bilgiye göre toplantının basına kapalı bölümünde ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata seçim sonuçlarına ilişkin bir sunum yaptı. CHP Bilim Kültür Yönetim Platformu'ndan 2 üye de son 4 seçimin analizinin yapıldığı bir sunum yaptı. Belediye başkanlarına yapılan sunumda CHP'nin kıyılardan iç kesimlere doğru oylarını arttırdığı tespiti yapıldı.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına söz vererek, "Seçim sürecinde ne sıkıntılar yaşadınız", "Kendinizi anlatmakta nasıl güçlükler yaşadınız" ve "Genel Merkez'den beklentileriniz neler" sorularının yanıtlarını vermelerini istedi. CHP'li belediye başkanları AKP'li belediyelerin, iktidarın tüm olanaklarından yararlanmasına karşın kendilerinin maddi sıkıntı çektiklerini anlattı. Küçük belediyeler bu tür sıkıntıların aşılması için daha büyük CHP'li belediyelerin kendilerine yardım etmelerini isterken büyük belediyeler ise kendilerinin de sıkıntı içinde olduklarını, ayrınca böyle yardım yapılması durumunda yasal sıkıntılar doğabileceğine işaret ettiler.

Bazı CHP'li belediye başkanları AKP'li belediyelere merkezi yönetim tarafından tüm kolaylıklar sağlanmasına kaşın kendilerine destek verilmesi bir yana engel olunduğunu, yapmak istedikleri projelerin engellendiğini belirterek bu durumun halkın gözünde kendilerini başarısız gösterdiğinden şikayet ettiler. Bazı belediye başkanları da seçim sürecinde AKP'nin, devletin tüm imkanlarını kullandığını söyledi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine belediye başkanlarının sivil toplumla ve özellikle örgütlerle sıcak ilişkiler kurarak bu durumun kamuoyu gündemine taşınmasını, halka iyi anlatılmasını istedi.

Bir belediye başkanı da CHP'li belediyelerin haksız eleştirilere maruz kaldığını, genel merkezin kendilerine daha çok destek vermesi gerektiğini ifade ederek "Önümüzdeki dönem işlerin iyi gitmesi için başımızın okşanması lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.