CHP'li muhalifler imza toplamaya başladı

CHP'li muhalifler imza toplamaya başladı
CHP'li muhalifler olağanüstü kurultayı toplamak için dün düğmeye bastı. Olağanüstü kurultay çağrı metni dün illere gönderilirken, noter aracılığıyla imzalar alınmaya başlandı. Muhaliflerin 15 günlük süre içinde yani 6 Temmuz Çarşamba akşamına kadar 651 im
CHP'de parti içi muhalefet, 22 Haziran Çarşamba günü itibarıyla noter aracılığıyla olağanüstü kurultayı toplamak için imzaları almaya başladı. Ankara'da kurultay için hazırlanan metin illerle ve ilgililere fakslandı. İllerdeki sorumlu kişiler ise imzaları organize ederek gerekli olan 651 imzayı toplamaya çalışıyor.
 

4 Temmuz'da parti meclisi toplanacak

Öte yandan muhalifler imza toplamaya başlarken Genel Merkez'de, Parti Meclisi'ni (PM) 4 Temmuz Pazartesi günü toplama kararı aldı. CHP Tüzüğü'ne göre, kurultay üyelerinin tam sayısının beşte birinin onbeş günlük noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine kurultay, genel başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır. Olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyeleri sayısı üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise gündeme, güvenoyu ve seçim maddesi konulur. Öte yandan Genel Merkez'den bazı yöneticilerin, delegeleri telefonla arayarak, "İmza vermeyin. Birlik olalım. Size biz sahip çıkarız" mesajı verdiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.