CHP’Lİ VEKİLLER KARS’TA HAYIR ÇALIŞMASI YAPTI!

CHP’Lİ VEKİLLER KARS’TA HAYIR ÇALIŞMASI YAPTI!
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve Aykut Erdoğdu, Kars’a giderek referandum kapsamında hayır çalışması yaptı. CHP Kars İl Başkanlığı ve gençlik kollarıyla birlikte Kars’ın ilçelerini ziyaret eden CHP’li vekiller, ilçe ve köylerde esnaf ziyaretleri ge
Cumhuriyet Otobüsüyle Anadolu’da ‘hayır’ çalışması yapan CHP’li Eren Erdem, Düzce, Uşak ve Edirne’den sonra Kars’a gelerek referandum çalışması yaptı. Kars’ta CHP’li Aykut Erdoğdu’yla birlikte çeşitli etkinliklere katılan CHP’li Erdem, CHP olarak ‘hayır’ı anlatmak üzere tüm Anadolu’yu karış karış gezeceklerini belirtti.

CHP’Lİ ERDEM: TEK ADAM DAYATMASI İNSANLIĞA, İNANCIMIZA, İRFANA, AHLAKA AYKIRI!

Anayasa değişikliğiyle ‘tek adam rejiminin’ dayatıldığı belirten CHP’li Erdem, “Bu anayasa freni olmayan bir kamyona benziyor. Yasama, yürütme, yargı tek bir kişinin eline bağlanmış durumda. Bizim inancımızda bile tek kişiye yer yoktur. Kutsal kitabımızda ‘onlar işlerini şura ile yaparlar’ yazar. Tek adam dayatması hata yaptırır ve bir kişinin hatası bizi büyük felaketlere sürükler. Ben tek adam derken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastetmiyorum, o da biz de faniyiz. Bu anayasa geçerse başkanlık seçimi 2019’da olacak. Dolayısıyla bu bir başkan seçimi değil, rejim değişikliği seçimidir. Şimdi ülkemizde yatırımlar bitmiş, işsizlik çok yüksek. Karsımız’da olduğu gibi birçok şehrimizde tarım bitmiş durumda. Bizim bu işlerle ilgilenmemiz gerekirken, anayasa değişikliğiyle meşgul ediliyoruz. Bizim daha büyük sorunlarımız var. Bu seçimde tek adam rejimini dayatan ve halkın gerçek sorunlarını umursamayanlara da hayır diyeceğiz. Kars’tan hayırlı netice çıkacağından eminim.” dedi.

CHP’Lİ ERDOĞDU: YURTTAŞLIKLA KULLUĞU DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLERE HAYIR DİYECEĞİZ!

Anayasa değişikliğinin büyük tehlikeler barındırdığını ifade eden CHP’li Aykut Erdoğdu, “Siz yurttaşlar olarak bu ülkenin özgür insanlarınız. Bu anayasa değişikliği yurttaşlık yerine kulluğu öngörüyor. Bu anayasanın geçerse, bu belki de yurttaşlarımızın göreceğiniz son seçim olacaktır. Karslı hemşehrilerimden şunu rica ediyorum. Size ihtiyacımız var, siz yurttaşsınız, belki de son referanduma son seçime gidiyoruz. Özgür olarak yaşamaya devam etmek için hayır demeliyiz. Bu anayasa geçerse,  bu ülkede ve bu baskı ve yıldırma ortamında muhalefet olmayacak. Bu ülkede muhalefet olmadıktan sonra iktidar olsa n’olur ki! Suriye’de Esad %90'larda oy aldı, demokrasi var mı! Hüsnü Mübarek %90’larda oy aldı, demokrasi var mı! Bu anayasa değişikliği, demokrasiyi rafa kaldırma projesidir. Biz Cumhuriyetimize, demokrasimize, birliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkmak zorundayız. Biz yurttaşlığı kullukla değiştirmek isteyenlere hayır diyeceğiz. Biz bu ülkenin özgür insanlarıyız, özgür olarak yaşamaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.