Devir teslim töreninde gözleri doldu

Devir teslim töreninde gözleri doldu
61. Hükümet'in kurulmasıyla bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı. Görevi ilk teslim alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım'ın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İçişleri Bakanı İdris Naim Ş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

İçişleri Bakanlığındaki devir teslim törenine gelen Şahin, Güneş  tarafından kapıda karşılandı. Devir teslim törenine bazı milletvekilleri,  İçişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Hasan Canbolat, Emniyet Genel Müdür Vekili  Mustafa Bahrettin Demirer, bakanlık bürokratları katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, genel seçimler dolayısıyla göreve atandığını  hatırlatan Osman Güneş, Türk milletinin seçimlerde demokrasi sınavı verdiğini,  seçimlerin huzur ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için vali, kaymakam ve  güvenlik birimlerinin büyük bir gayretle görev yaptığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığında hemşehriler görev  devir teslimi yaptı. Milli Eğitim Bakanlığına atanan Ömer Dinçer, görevi selefi  Nimet Çubukçu'dan devraldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan makamında görev devir teslimi dolayısıyla  tören düzenlendi. Törende Çubukçu, Dinçer'i Milli Eğitim Bakanı olmasından dolayı  kutlayarak, yeni kabinenin ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

61. Hükümet'in kurulmasıyla yeni oluşturulan Gençlik ve Spor Genel  Müdürlüğü'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Başbakanlık eski binada  gerçekleştirilen törenle Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, görevi Suat Kılıç'a  devretti.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çorum'da 40  Dilim Karayolu'nda düzenlenen törenle Mehmet Habib Soluk'tan görevi teslim aldı.

Ulaştırma Bakanlığında yapılacağı duyurulan, ancak Çorum'da yeni yapılan  40 Dilim Karayolu'nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Yıldırım,  yol yapımının efsaneye dönüştüğünü belirterek, “40 yıldan beri konuşulan burası  geçilmez, erişilmez bir yer olarak kabul edilmiş. Artık herkes kaderine razı  olmuştu. Az önce Ulaştırma Bakanımız Habib Soluk beyin de söylediği gibi 2008'den  itibaren Karayolları Genel Müdürlüğümüz, bölge müdürlerim ve müsteşarımıza bu  bölgede yaptığımız çalışmayla buraya yeniden tırmanma şeridi de olan 3 şeritli  bir yol yapmaya karar verdik” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.