Disiplin süreci başlıyor

Disiplin süreci başlıyor
CHP MYK, muhaliflerin yönetimi hedef alan konuşmalarını inceleyecek

 CHP yönetimi, genel seçim sonuçlarından memnun olmayan ve olağanüstü kurultayiçin imza toplama girişimi başlatan muhaliflere yönelik disiplin sürecini başlatma konusunda kayıtların incelenmesikararı aldı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere toplandı. Geçen hafta yapılan MYK’de, AKPnin yüzde 50 oy almasına ilişkin Stockholm Sendromudeğerlendirmesinin basına yansıması nedeniyle sıkıntıya düşen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerini ağızlarını sıkı tutmalarıkonusunda uyardı. Kılıçdaroğlu, Burada ne konuşuyorsak, çarşaf çarşaf gazetelerde okuyoruz. Burada konuşulan burada kalmalı. Artık susun arkadaşlardedi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarından gelen muhaliflere yönelik sert açıklamayapması talebini geri çevirerek imza toplayanların muhatap alınmamasını istedi.

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirirken de özellikle Doğu ve Güneydoğuda 3 bin 600 sandıktan sıfır oy çıkmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kılıçdaroğlu, sorumlu parti yöneticileri ve sandıklarda görevli olup da CHPye oy vermeyen sandık görevlileriile yollarını ayıracaklarını ifade etti. Bu dönem Mecliste daha etkin muhalefet yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bunun için MYKdeki bazı isimleri Mecliste görevlendireceklerini bildirdi.

CHP yönetimi seçim sonrası partiyi medya önünde eleştiren bazı isimlerin açıklamalarını incelemeye aldı. Muhaliflerin konuşmalarıyla ilgili kayıtların MYK tarafından inceleneceği ve sonrasında disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına karar verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.