DSP'nin İstanbul adayı Muammer Aydın yarıştan çekildi

DSP'nin İstanbul adayı Muammer Aydın yarıştan çekildi
DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muammer Aydın seçimden çekildi. Aydın, 31 Mart yerel seçimlerinde 30 bin 817 oy almıştı.
Twitter'dan "İstifa bildirimi" başlığıyla bir açıklama yapan Aydın, "Bugün itibariyle DSP‘nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'ndan istifa etmiş bulunmaktayım" ifadesini kullandı.
Aydın'ın istifa kararının ardından T24'ün ulaştığı DSP kaynakları, adaylarının yarıştan çekilmesinin kendi inisiyatifi olduğunu belirtti. DSP kaynakları, 23 Haziran'daki İBB seçimleri için partinin henüz çekilme kararı almadığı söyledi.
Yenilenen İstanbul seçimiyle ilgili olarak YSK kararına göre, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, seçime katılabilecek siyasi partilerin yeniden tespit ve ilân edilmesine gerek bulunmayacak."
YSK'nın 23 Haziran için aldığı kararlar arasında şunlar da yer alıyor: 
-31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçime katılmış olan siyasi partiler bu seçime de katılabilecek ve bu seçim için oy verme günü 23 Haziran 2019 Pazar günü olacak.
-Siyasi partiler yeniden aday tespiti yapamayacak. Ancak; ölüm, istifa gibi nedenlerle meydana gelecek boşalmalar, İstanbul İl Seçim Kurulunun belirleyeceği tarihe kadar doldurulabilecek.
-31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçime bağımsız aday olarak katılanlar bu seçime de katılabilecek, yeniden bağımsız adaylık başvurusu kabul edilemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.