Ekrem İmamoğlu gizlice oraya gitti

Ekrem İmamoğlu gizlice oraya gitti
İstanbul'daki seçim yarışını önde tamamlayan İmamoğlu yine Eyüp Sultan'a gitti. Türkiye'nin huzuru için dua etti. İmamoğlu o ziyaretin ayrıntılarını canlı yayında anlattı.
AKP'nin itirazı üzerine oyların tekrar tekrar sayıldığı İstanbul'da seçimin galibi CHP'li İmamoğlu hem sandıklara sahip çıkıyor, hem de vatandaşla kucaklaşıyor. Dün de Eyüp Sultan'a giden İmamoğlu, maruz kaldığını engellemeyi Fox'ta İsmail Küçükkaya'ya anlattı.

İmamoğlu önceki akşam gizlice Eyüp Sultan Camii'de gitti. İmamoğlu camide ülkenin bir an önce huzura kavuşması için dua etti. İmamoğlu dün de AKP oylarının çoğunlukla olduğu Güngören'e gitti. Pazarı gezdi, halkla kucaklaştı. "Dünyanın en güzel mazbatasını aldım" dedi.


İMAMOĞLU'NA CAMİ KAPISI AÇILMADI
Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de Çalar Saat programında o ziyarette yaşananları anlattı. İmamoğlu, cami tarafı kalabalık olduğu için Eyüp Sultan'ın türbesinde dua etmek istediğini ancak görevlilerin izin vermediğini açıkladı. Sonrasında bir başka türbede dua ettiğini belirttii.

İmamoğlu şunları söyledi; "Bana oy vermemiş olabilir ama vicdanına esi şu olanları doğru bulmuyor. Eyüp Sultan Cami ziyaretimi duyurmadım. Eyüp Sultan Hazretleri'nin kabrinin olduğu bölümü açmadılar, oraya almadılar. Bir kadın adayımız vardı onu ziyaret etmek için oraya gitmiştim. Bazı şeylere üzülüyorum. Bu memleket bizim ya. Neleri konuşuyoruz görüyor musunuz. Tamam alışkanlıklarınız vardır, 25 yıldır yönetiyorsunuz teslim etmek zor gelebilir, anlıyorum ama bu demokrasi işte. Sizin döneminiz bitecek bir başkası gelecek, sonra bu da bitecek bir başkası gelecek. Hiç değişmeyecek kaygısı daha büyük riskler taşır."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.