Engelliler için istihdam projesi

Engelliler için istihdam projesi
Engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelen AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, çalışabilecek durumda olan engelliler için meslek edinme ve çıraklık kursu açacaklarını söyledi
AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, ilçede bulunan engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi. Burada engelliler ile ilgili projeleri hakkında bilgi veren Azmi Ekinci, "Siz değerli kardeşlerimizden çalışabilecek olanlar için bir meslek edindirme, çıraklık kursu olacak. Sonra oradan sertifika alacaksınız ve sizleri Esenyurt'taki fabrikalara önereceğiz. Böylece çalışarak istihdam edileceksiniz. Sizlerin çalışmasını önemsiyorum. Çalışacak durumda olmayan kardeşlerimiz için bir engelli kültür merkezi yapacağız. Siz her gün evinizde kalmak zorunda kalmayacaksınız, istediğiniz zaman oraya gelip ağırlanacaksınız. Size bakanlar ise bir iki gün kendi işlerini yapacaklar, siz de bizim misafirhanemizde misafir olarak kalmış olacaksınız. Böylece mutlu bir ortam oluşacak. Biz sizleri evlerinizden alıp misafirhanemize götüreceğiz. Kültür gezilerine götüreceğiz, ailelerinizle birlikte şehir dışına göndereceğiz" dedi.

Gelişmenize yardımcı olacağız

Engelli vatandaşları kültür-sanan alanına da yönlendirileceklerini belirten Ekinci, "Bir başka projemiz de sizlerden sanat, müzik, folklor yeteneği olanları yeteneklerine göre açılan kurslara yönlendireceğiz. Kültür sanat anlamında sizin gelişmenize yardımcı olacağız. Ayrıca ürettiğiniz ürünleri belediyemizin çarşısında satabileceğiniz yerler yapacağız. Yollarımızı kaldırımlarımızı engelsiz bir şekilde kullanmanız için çalışmalar yapacağız. Böylelikle daha müreffeh daha mutlu bir Esenyurt'a kavuşacağız. Biz bir aileyiz" diye konuştu. Ekinci ve misafirler, İBB İstanbul Engelliler Müdürlüğü mehteran takımının gösterisini de izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.