Esenyurt'ta Kur'an dağıtma tartışması; "Rutin dağıtım yok, laiklikle ilgili en son eleştirilecek insanlarız"

Esenyurt'ta Kur'an dağıtma tartışması; "Rutin dağıtım yok, laiklikle ilgili en son eleştirilecek insanlarız"
CHP’li Esenyurt belediyesinin evlere Kur’an dağıtması sosyal medyada "laiklik" tartışmalarına yol açtı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Esenyurt Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Sanırım laiklikle ilgili en son eleştirilecek insanlarız&quo

CHP’li Esenyurt belediyesinin evlere Kur’an dağıtması, "laiklik" tartışmalarına yol açtı.

Gazeteci Levent Gültekin, son seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Esenyurt Belediyesi’nin Kur’an dağıtmasına tepki gösterdi. Gültekin, “Sevgili CHP’li Esenyurt belediyesi, evlere Kuran dağıtmak ne Allah’ınızı severseniz? Bu sizin işiniz mi? Kiminiz dincilik yapıyorsunuz, kiminiz mezhepçilik. Hazır laiklik yok edildi, siz de keyfini mi çıkarıyorsunuz? 3-5 oy için değer mi” dedi.

CHP'Lİ BAŞKAN ELEŞTİRİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Esenyurt Belediyesi’nin Kur’an dağıtması sosyal medyada da gündem olurken, CHP’li belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’e konuştu  .

Bozkurt, ortada bir yanlış anlama olduğunu belirterek insanlara Kur'an-ı Kerim verdikleri ama bir dağıtımın söz konusu almadığını söyledi.

Şehit cenazeleri olduğunda şehit yakınlarının evlerine Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim götürdüklerini söyleyen Bozkurt, "Onun dışında ayrıca normal cenazelerde evlere giderek başsağlığı diliyoruz" dedi.

Ev ziyaretlerinde belediye çalışanlarının ailenin durumuna göre ihtiyaçları belirlediklerini aktaran Bozkurt, "İnsanlar yakınlarını kaybettiğinde o an ne yapacağını şaşırıyor. Biz de destek olma adına talep eden evlere hoca desteği de veriyoruz. Giden hocamız evde Kur'an-ı Kerim okuyor. Ardından okutulan ve Atatürk tarafından Elmalılı Hamdi Yazır'a tercüme ettirilen Kur'an-ı Kerim'i aileye moral olsun diye bırakıyoruz" diye konuştu.

"KADİR GECESİ BİR CAMİNİN ÖNÜNDE KUR'AN DAĞITILDI AMA RUTİN OLARAK DAĞITIM YOK"

Bozkurt, rutin olarak yapılan bu işlem dışında Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indiği gün olduğu için Kadir Gecesi bir caminin önünde talep eden insanlara Kur'an-ı Kerim dağıtıldığını dile getirerek, "Onun dışında, evlere bir Kur'an-ı Kerim dağıtımı yok. Yapılan çalışmalar belediyecilik hizmetleri içinde geçerli olan bir durum" bilgisini paylaştı.

"LAİKLİKLE İLGİLİ EN SON ELEŞTİRİLECEK İNSANLARIZ"

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, laiklikle ilgili eleştiriye dair de şunları kaydetti:

"Sanırım laiklikle ilgili en son eleştirilecek insanlarız. İlginç olan şu: Bizden önceki dönemde burada görevli olan belediye başkanı 'Esenyurt'u kaybedersek Mekke'yi, Kudüs'ü kaybederiz' diyordu. Şimdi bizim Kur'an-ı Kerim'i vermemizle ilgili bu konunun gündeme getirilmesi biraz değişik oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.