Esenyurtlular bizi takip etsin

Esenyurtlular bizi takip etsin
CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede yaşayan herkesi birleştireceğini söyledi. Bozkort, “Esenyurtlular bizi takip etsinler, bizi izlesinler, geçmişteki alışkanlıklarıyla oy vermesinler. Geçmişteki şartlanmışlarından arınsınlar. B
Esenyurt'a ilişkin çalışmalarını anlatan Kemal Deniz Bozkurt, ilçede yaşayan herkesi kucaklayarak Esenyurt'u yöneteceklerini açıkladı. Bozkurt, “CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt Bozkurt ile konuştuk. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bozkurt, “Esenyurtlular bizi takip etsinler, bizi izlesinler, geçmişteki alışkanlıklarıyla oy vermesinler. Geçmişteki şartlanmışlarından arınsınlar. Biz geçmişteki tarzda siyaset yapan bir ekip değiliz. Herkesi kapsayan, herkesi birleştiren bir ekibiz” dedi.

Kentleşmeyi rehabilite edeceğiz

İlçeye ilişkin projelerini anlatan Bozkurt, “Çarpık kentleşme, tek kelime ile anlatılacaksa birçok sorun çarpık kentleşmenin ürünüdür. Çarpık kentleşmenin sonucu olarak birçok sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, okul alanları eksik kaldı. Çarpık kentleşmenin sonucu olarak işsizlik, uyuşturucu, yeşil alan yetersizliği, okul alanlarının yetersizliği, hastane yetersizliği, trafik sorunu, ulaşım sorunu birçok sorunu da mevcut. Çok fazla konut yapıldı. Ancak bu binaların nasıl yapıldığı belli değil. Esenyurt’un malvarlığı resmen müteahhitler peşkeş çekildi. Bu çarpık kentleşmenin daha fazla artmasını engelleyeceğiz. Böyle bir talep olursa asla kabul etmeyeceğiz. Bir disiplin uygulayacağız hemen imar planlarının tamamını gözden geçireceğiz. Bir plan yapılacak ve o plan hiçbir zaman değişmeyecek. Çarpık kentleşmenin olduğu sorunların rehabilitasyonu için birçok projemiz var” ifadelerini kullandı.

Her mahallede halk meclisleri olacak

Esenyurt'ta çok sayıda mahalle olduğuna da dikkat çeken Bozkurt, “Biz her mahallede halk meclisleri oluşturacağız. Mahalle muhtarının başkanlığında, siyasi parti temsilcilerinin olduğu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin olduğu, kanaat önderlerinin olduğu mahalle meclisleri oluşturacağız. Bu mahalle meclisi o mahallenin neye ihtiyacı olduğunu bize o söyleyecek. Ayrıca o bölgedeki yardımlar ve diğer konularda yine onların bize verdiği bilgiler konusundan yapılacak, bu model ayrıca denetleme mekanizması olarak da çalışacak. Yani belediye’nin hizmetlerinin denetlenmesi, raporlandırılmasını da onlar yapacak. Planladık ihtiyaç belirlendi, uyguladık sonra denetlendik. Bütün aşamalarda mahalle meclisinin etkisi olacak. Bizim felsefemiz şu olacak girişimci, katılımcı, ve demokratik bir belediye sistemi olacak. Yani girişimcilikte gençlerin ve iş insanlarının üretmeye yönlendiren, onları bu anlamda teşvik eden çalışmalar yapılacak katılımcılık kısmında ise halkın sisteme katılacağı bu mahalle meclislerini oluşturacağız. Demokratik olarak da herkesin kendini eşit gördüğü, eşit ifade ettiği yapılanma oluşacak. Esenyurt’un sanatla, zanaatla anılan bir ilçe olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yeşil Vadi projemiz var

Çevreye ilişkin de düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Kemal Deniz Bozkurt, “Bir yeşil vadi projemiz var. Mahallelerde maalesef çocuk oyun parkları yeterince yok. Mahallelerde, 100-200 metrekarelik yerler var, onları çocuk oyun parklarına dönüştüreceğiz. Ayrıca yurttaşların rahat nefes alacakları yer yok. Onun içinde Haramidere’nin yeşil vadiye dönüştürülmesini sağlayacağız. Burası yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir yer. Burası bitirildiğinde nefes alacağımız bir yer olacak. Normal şehirlerde kişi başına düşen yeşil alan 13 metre kare olması gerekiyor ama maalesef Esenyurt’ta 0.7 metrekare bu rakam. 20’de biri neredeyse. Burası bittiğinde 900 bin nüfusumuz olduğunu düşünürseniz 5.3 toplamda yeşil alanımız olacak. Yeterli değil, ama sıkıştığımızda gidip dolaşabileceğimiz nefes alabileceğimiz bir yer olacak” şeklinde konuştu.

Esenyurt beni benimsedi

Kendisinin ilçede ciddi bir karşılık gördüğünü de kaydeden Bozkurt, “Benim Esenyurt’lu olmam birçok kesimden kabul gördü. Biz sadece belli bir bölgeye hitap etmiyoruz, ya da belli siyasi görüşe hitap etmiyoruz. Yerel yönetimlerde herkesin içinde olduğu bir yapıyı kurmaya çalışıyoruz. Belediye meclisi yapısını kurarken de ona göre kurduk. Geçmişte farklı siyasi partileri tercih eden seçmenler bugün bizi tercih ediyorlar. Birleştirici güç olduk burada. Bununla beraber ben Türkiye’ye örnek bir çalışma yapacağımızı düşünüyorum. Kaynaşma olacak, birlik beraberlik olacak” diye konuştu.


Sorunları çözeceğiz

Esenyurt'taki birçok sorunu çözeceklerini ifade eden Bozkurt, “Sloganımız, ‘Girişimci, katılımcı ve demokratik felsefeyle Esenyurt’u umudun, barışın ve kardeşliğin şehri yapacağız’ şeklinde…Esenyurtlular bizi takip etsinler, bizi izlesinler, geçmişteki alışkanlıklarıyla oy vermesinler. Geçmişteki şartlanmışlarından arınsınlar. Biz geçmişteki tarzda siyaset yapan bir ekip değiliz herkesi kapsayan, herkesi birleştiren bir ekibiz. Bir arada olursak sorunları aşabileceğimize inanıyoruz. Gelsinler bizi mukayese etsinler incelesin ve kararlarını versinler. Bizi inceleyince oylarını başkalarına vermeyeceklerinden eminim. İyi bir ekiple 5 yıl içinde bu sorunların büyük çoğunu bitireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.