Faik Öztrak, Büyükçekmece'de yaşananları anlattı

Faik Öztrak, Büyükçekmece'de yaşananları anlattı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Büyükçekmece'de yaşananlar hakkında açıklama yaptı.
 CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'nin itirazıyla Büyükçekmece'de insanların evine polisin gidip adres tespiti yaptığını belirtirken "Seçimde kaybettikleri İstanbul'u 'FETÖ' tarzı kumpasla almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öztrak, "Büyükçekmece'de polisler, polisleri şikâyet etmeye başladı, hiç memnun değiller" diye konuştu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

İktidar, seçimi çalmak için düğmeye bastı.

Erdoğan, seçimlerin yenilenmesine mevcut seçimlerin iptaline icazet veriyor. Uzunca bir müddet hukuksuz seçimlerine göz yuman YSK ilk kez geçmişteki kararlara bağlı kalıyor. 

9 Nisan'da Büyükçekmece'yi polisler bastı. Ev ev dolaşarak tyaşıma seçmen evrakı toplamaya başlar. Bu hukuksuzluğun daniskasıdır. AKP Büyükçekmece'de seçmen listelerinde yolsuzluk iddiasıyla olağanüstü itirazda bulundu. 


 
AKP YSK temsilcisi AKP genel başkanı ile devamlı görüşüyor. Bizim seçim kurulu temsilcimiz partideki seçimdeki hukuktan sorumlu genel başkan yardımcımızla konuşuyor. İktidar partisi bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi devletin adalet bakanı herkes yardımcı oluyor. bu talebe ete kemiğe büründürmek için uğraşıyor. bu ne biçim adaletli seçim bunu anlamak mümkün değil.

Şu anda duyduğum kadarıyla büyükçekmecede hala polisler dolaşıyor. ysk da akpnin büyükçekmece talebini yoğunlşuk nedeniyle 2 gündür görüşmüyor. Tablo son derece açık. AKP istanbulda kaybettiği seçimi fetö kumpası ile masada kazanmak için önünü açmışladır.

Elimizde trajikomik dilekçeler var. Bu tutanaklarda neler yokki . 14 yaşındaki çocukla tutanak imzalatmaya çalışmışlar. Bir şeyler imzalatıyorlar. Vatandaş korkuyor imzalıyor. Tutanak örnekleri vatandaşlara verilmiyor. Ne toplanmaya çalışılıyor insanlar anlamıyor. 

Aslında bunu yapan polisler hayatlarından hiç memnun değiller. Dün basın toplantısı yapmadım. Polis teşkilatının kuruluş yıldönümüydü dün. Polislerin kuruluş yıldönümünü ben de kutluyorum. 3600 ek göstergenin takipçisi olacağımızı iktidar tarafından açıklanan reform düzenlemenin için de bunu görmediğimizi bunu paylaşmak istiyorum. EYT hiç yok.


Peki ne hedefleniyor? Bu tutanaklarla itirazlarla seçimlerin sonuçlarını etkileyecek kadar taşıma seçmen var diyecekler.

YSK'nın bundan önce almış olduğu kararlar var. Ben bu defa hataya düşmemelerini bekliyorum. YSK'nın alacağı tarihidir. Bu karar türk demokrasinin geleceğini belirleyecektir.

Dün bu ülkede yaşanan krizi derman olacağı gerekçesiyle bir ekonomik propgram açıklandı. Ypısal dönüşüm adımlarıydı adı. Baktığımız zaman bugün bu programı konuşan yok. Hrkes İst seçimlerini konuşuyor. ist seçimlerinin konuşulmasının nedeni var. Yatırım yapanlar şunu merak ediyor. Türkiyesandıktan çıkan iradeye saygılı mıdır? Bu tüm yatırımcıların türkiyenin hukuk ülkesi midir değil midir yatırımö yapalım mı yapmayalım mı buna göre karar verecekler. 

Bu program normalde bu seçim tartışmalarının bitmesi ardından açıklanması beklenirdi. Ama yapmadılar.

Ülkenin hala daha bir planı yoktur. 5 yıllık bir kalkınma planı anayasada yer almasına rağmen yoktur. bu da hem bütçeyi hem diğer çalışmaları sakatlamaktadır hukuken. Bir plan hazırlayaman iktidar önmce yeni bir ekonomi prog diye bir şey hazırladı. Şimdi de yapısal dönüşüm adımları. Bunlar adımdır tedbirdir. Türkiye 2001 yılında krize girdiğinde meclisten her gün yasa çıkaracak şekilde çalışmalar yapılmakyaydı. 

Bu programdan anlıyoruz ki Türkiyede finans sektöründe bu seçim sürecinde ve daha önceki  krizde ciddi sıkıntıları olmuş. Bu kamu bankalarında yandaşların yatırımları batmış . Bu devlet tahvillerini devlet ödüyor. Bu krizin yükü buradan milletin sırtına yıkılmıştır. ama bu da yetmemiş kıdem tazminatına el atılmış. Kıdem tazminatı çalışanların işten atılmasını kolaylaştıracak bütün düzenlemeler konusunda çalışan kesimlkerin onayı alınmadan sadece çözüm ortakları dediği iş alemiyle aldığı karar son derecek hatalı olmuştur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.