"Faruk Çelik çıksın bu kürsüden konuşsun"

"Faruk Çelik çıksın bu kürsüden konuşsun"
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, parlamentoyu protesto etmediklerini belirterek, "biz bu arkadaşlarımızı Meclis'te görmek istiyoruz. Faruk Çelik ağabeyi 5 gün tutuklu kalınca kıyameti kopardı. 800 gündür arkadaşlarımız içeride. Bunun hesabını kim vere
Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, yemin etmemiş bir milletvekili olarak, genel kurulun bugün toplanmasına ilişkin danışma kurulunda imzasının bulunduğunu ve Meclis'in bu imzayı geçerli saydığını söyledi. Buna rağmen bugün, yemin etmedikleri için isimlerinin okunmadığını belirten İnce, ''Buna itiraz edebilirdik. Ama gerginlik istemiyoruz'' dedi.

Kendilerinin parlamentoyu protesto etmediklerini ifade eden İnce, şunları söyledi:

''Biz Kuvayi Milliye, Sivas Kongresi, Erzurum Kongresi'nin partisiyiz. Savaş kararlarını yönetmiş bu Meclis'i protesto etmek bizim haddimize mi? Böyle bir şey yok. Bizim, seçilmiş milletvekillerimiz var. Biz millet iradesine saygı istiyoruz. Meclis kulislerinde bir AKP yetkilisi, 'daha üç tanesi var içeri girecek' diyorsa Türkiye nereye doğru gidiyor?

Biz arkadaşlarımıza ayrıcalık ya da af istemiyoruz. 'Yargılama sürsün, devam etsin' diyoruz. Biz bu arkadaşlarımızı Meclis'te görmek istiyoruz. 'Başbakan yargıya talimat versin' şeklinde bir beklentimiz de yok. Seçme ve seçilme hakkına saygı istiyoruz.
Bu sorunu Türkiye'de bir kişi çözer. Faruk Çelik... Ağabeyi 5 gün tutuklu kalınca kıyameti kopardı. 800 gündür arkadaşlarımız içeride. Bunun hesabını kim verecek? Faruk Çelik, elini vicdanına koysun ve çıksın bu kürsüden konuşsun.''

İnce, ''Yeni Meclis Başkanı, 'Anayasa Komisyonu'nu kurduk. Gelin yemin edin, bu işi çözelim' derse bu bir adım olur mu? Yemin eder misiniz?'' sorusuna, ''Tabii adım olur. Neden yemin etmeyelim? Halkın seçtiği milletvekilleri içeride tutuluyor ise yasama meclisinin başkanının namusudur bu iş. Cemil Çiçek'in de namusudur bu iş'' yanıtını verdi.

Muharrem İnce, partilerine yönelik kullanılan ''tükürdüklerini yalayacaklar'' ifadesinin sokak ağzı olduğunu, bunları devlet adamı ciddiyetiyle bağdaştıramadığını ifade etti.

İnce, CHP'li milletvekillerinin bugün genel kuruldan çıkarılabileceği yönünde yorumlar yapıldığına ilişkin soru üzerine, ''Yüreği olan gelsin çıkarsın'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.