‘Fırsatçılar bizi başarısız gösteriyor’

‘Fırsatçılar bizi başarısız gösteriyor’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, seçimde alınan yüzde 26’lık oyu yeterli bulmayan ve kurultay isteklerini dillendirmeye başlayan parti içi muhalefete yanıt verdi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDOĞAN TOPRAK ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

 CHPnin iç çekişmelerden kurtulup dışa dönük mücadelesini sürdürmesi gerektiğini belirten Toprak, Fırsatçılık yapmaya kimsenin hakkı yok. Başarılarımızın üstüne fırsatçılık yapıp başarısızmışız gibi gösterilmemizin kamuoyunda çok karşılık bulacağını sanmıyorum. Keşke herkes Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun performansının onda birini gösterseydi, o zaman söz söyleme hakları olurdudedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, seçim sonuçlarından tatmin olmayan parti içindeki muhalif isimlerin kurultay isteklerini dillendirdikleri ortamda seçim sonuçlarını parti genel merkezindeki makamında bir grup gazeteciye değerlendirdi.

Bu seçim sürecinde CHPnin politikalarına vatandaşların ilgi gösterdiğini ve Bu parti ne diyor? demeye başladıklarını kaydeden Toprak, Ama belli bir yere kadar olur. Önce insanlar kafasında yorumlarlar, doğruluğuna inandıkları zaman da oy verirler. Biz bu seçimde 3.5 milyon oy kazandık ve yüzde 5in üstünde oy artışımız oldu, küçümsenecek bir şey değil bu. Bu politikalar devam edecek, CHP olarak halka dokunmaya devam edeceğiz dedi.

Parti içinden gelen Baykal istifa ettiğinde oy oranı yüzde 28 düzeyindeydi yorumlarını da değerlendiren Toprak, Ben sandıkta yüzde 28 görmedim. 1983ten bu yana alınmış en ciddi oyu bu seçimde aldık. Bu seçimde oy oranını en fazla arttıran parti CHPdir dedi. Toprak, yüzde 30luk oy hedefini kendilerinin koyduğuna dikkat çekerek Biz kendimizle yarışıyoruz. Biz yüzde 30un üstü çıtasını kendimiz koyduk. Bence basiretli yönetici budur. Hedeflerini büyük koyarak yola devam eder. Başkası gibi, 2007 analizini yaptıkları gibi yapmadık diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.