Gayrimeşru durum vardır

Gayrimeşru durum vardır
AK Parti İBB adayı Binali Yıldırım, "Önemli olan yayından iki gün önce aynı mekanda moderatör ile rakip adayın danışmanlarının da bulunduğu bir toplantıda bir araya gelmiş olması ve benimle böyle bir toplantı yapılmamasıdır. Burada açıkça eşitsizlik
Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Ordulu Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda Ordu'da yaşanan VIP tartışmasının konuşulup konuşulmadığı sorulan Binali Yıldırım, “Misafirlerimiz Ordulular olunca, Ordu Valisi ile CHP adayının yaşadığı hadise gündeme geldi. Ordulular fevkalade üzgün. Hala CHP adayından, rakibimden bir özür beklediklerini bana ifade ettiler" diye konuştu.


Halkın takdirine bırakıyorum


“Ortak canlı yayının moderatörü İsmail Küçükkaya'nın Ekrem İmamoğlu ile bir otelde bir iki gün önce görüşme yaptığı, ancak sizle bir görüşme yapılmadığı iddia edilmişti. Siz bir görüşme yaptınız mı? Yüz yüze ya da telefonla, talep o taraftan mı geldi, İmamoğlu ile görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Binali Yıldırım, “CHP adayı rakibim Ekrem Bey'in bütün Türkiye'nin beklediği tarihi buluşma öncesi yüz yüze bir otelde danışmanlarıyla birlikte bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durumdur. Bunu kamuoyundan gizlemiş olmaları da ayrıca bir felakettir. Madem iki aday var. Beraber yayın yapacağız. Adayın biriyle yüz yüze aynı mekanda bir araya gelip konuşulması ve diğer adaydan bunun esirgenmesi konuşulmamasının ne anlama geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye cevap verdi.

Burada açıkça eşitsizlik vardır

“İsmail Küçükkaya tarafından size bir talep gelmedi mi?" sorusuna ise Yıldırım, “Hayır yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Telefonda görüştük. Ancak bana yüz yüze görüştüğü yönünde de bir bilgi vermedi. Telefonla konuştuklarımız ayrı bir mesele. Orada da yayınla ilgili başarılar diledik. O kadar. O detaylar çok uzun, onlara girmeyeyim. Aslında iki telefon görüşmesi var. Birincisi moderatör belli olduktan sonra aradım tebrik ettim. İkincisi görüşmede Ekrem İmamoğlu'nun benimle görüşmesi gerekecekti, parti yetkilileri böyle karar vermişti. Ancak ben o telefonu bekledim gelmedi. Arkadaşlarımız dedi ki, 'Ekrem İmamoğlu ile görüşmüş, sizinle görüşmedi mi?'. 'Yok' dedim. Tekrar kendisine bilgi verildi. Aradı telefonla görüştük. Ama bunun önemi yok. Önemli olan yayından iki gün önce aynı mekanda moderatör ile rakip adayın danışmanlarının da bulunduğu bir toplantıda bir araya gelmiş olması ve benimle böyle bir toplantı yapılmamasıdır. Burada açıkça eşitsizlik vardır. Burada gayrimeşru durum vardır. Ben Ekrem İmamoğlu'na buradan sesleniyorum. Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyuyla paylaşmadınız? Neden kamuoyundan gizlediniz? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum. Moderatör İsmail Küçükkaya, '2-3 dakika bu görüşme sürdü' dedi. Gerçekte bu görüşme ne kadar sürmüştür? Onu da kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.