Gürsel Tekin Gezi yaralılarını hastanede ziyaret etti.

Gürsel Tekin Gezi yaralılarını hastanede ziyaret etti.
Gürsel Tekin Gezi yaralısı Mustafa Ali Tombul'u Taksim İlk Yardım hastanesinde ziyaret ederek ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Mustafa Ali Tombul'u ziyaretinden sonra Gezi Parkı eylemlerinin ilk yaralısı, 34 yaşındaki Filistin asıllı Türk Lobna A

Gezi Parkı olaylarında gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanan Lobna Allami ve Mustafa Ali Tombul’un tedavi gördüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Lobna Allami ve Mustafa Ali Tombul’un yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunup, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne saat 11.00’de gelen Gürsel Tekin, acil servis önünde bekleyen hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hastanede yaklaşık 30 dakika kalan Gürsel Tekin çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bomba diyorum, çünkü yoğun bakımda can çekişiyorsa bunun adı bombadır. Yakın mesafeden kafasının tam arkasından vurulan kardeşimiz. Şu anda kendisine ve ailesine şifalar diliyoruz. Hekimle konuştuk, halen hayati tehlikesi devam ediyor. Buradan iktidara seslenmek istiyorum. Bu mübarek günde daha çok gözyaşı döktürmeyin. Dökülen her gözyaşı size geri dönebilir. Akşam evinize gittiğinizde sizin de çocuklarınız var. Kızınıza, oğlunuza bakarken buradaki çocuklarımızı görün. O çocuğun ne suçu olabilir. Ne gerekçe ile bunu yapıyorsunuz. Buradan polis kardeşlerimize seslenmek istiyorum.

“Bugün ne yazık ki halen gözyaşları devam ediyor. Önce Lobna Allami’ yi ziyaret ettim. Filistinli kardeşimizi. Sözde kanamalı coğrafyadan, huzur bulabileceği bir coğrafyaya gelme düşüncesi içindeyken burada yaşamış olduğu sorunun bir benzeri olarak yaşamla mücadele ediyor. İkinci kardeşimiz 16,5 yaşında gencecik. Daha çiçeği burnunda. Gene aynı bombalarla. Bomba diyorum, çünkü yoğun bakımda can çekişiyorsa bunun adı bombadır. Yakın mesafeden kafasının tam arkasından vurulan kardeşimiz. Şu anda kendisine ve ailesine şifalar diliyoruz. Hekimle konuştuk, halen hayati tehlikesi devam ediyor. Buradan iktidara seslenmek istiyorum. Bu mübarek günde daha çok gözyaşı döktürmeyin. Dökülen her gözyaşı size geri dönebilir. Akşam evinize gittiğinizde sizin de çocuklarınız var. Kızınıza, oğlunuza bakarken buradaki çocuklarımızı görün. O çocuğun ne suçu olabilir. Ne gerekçe ile bunu yapıyorsunuz. Buradan polis kardeşlerimize seslenmek istiyorum.

30 yıldır kirli siyasetin kullandığı en önemli alan polis olmuştur. Sakın ha, sakın hukukun dışına çıkmaya uğraşmayın. Bütün meslektaşlarınıza bakın. Geçmiş dönemlerde faili meçhul cinayetler olmak üzere hep polisi kullandılar. İktidarların kendi emelleri yönünde kullandıkları polislerin çoğu bugün cezaevlerinde. Bunların geriye dönüp baktığınızda ibret olması gerekiyor. 16.5 yaşındaki bir çocuğa nasıl kıyabiliyorsunuz? Daha ne kadar gözyaşı dökeceksiniz. Umarız ki bu son gözyaşı olur. Son durumu hakkında bilgi aldım. O bilgi ben de kalsın. Paylaşabileceğim bir bilgi değil.

Filistinli kardeşimizin durumu biraz daha iyi. Ama sağ tarafında kısmi felç var. Her ikisine de şifa diliyorum. Sadece ikisine de değil benzer şekilde başka hastanelerde tedavi olanlara da Allah’tan şifa diliyorum. Bu mübarek günde de iktidarı vicdanlı olmaya davet ediyorum. En azından bu 30 günde daha çok gözyaşı döktürmeyin. Dün Hatay da 3 annenin gözyaşlarının, ciğerlerimizi parça parça etmesi gerekiyor. Hiç mi siz de vicdan yok.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.