HDP liderleri oylarını kullandı

HDP liderleri oylarını kullandı
HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş aday oldukları illerde oylarını kullandı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu'nda oy kullandı.
Zor ve zahmetli bir dönem geçirdiklerini belirten Demirtaş, "Bugün herkesin sandık başlarında olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Demirtaş ,"Sandığa ne girmişse o çıksın istiyoruz" dedi.
Basın mensuplarına açıklama yapan Demirtaş, "8 Haziran'da özgür bir yaşama ulaşacağız diye temenni ediyoruz" dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:
"Zorlu zahmetli sıkıntılı bir seçim kampanyasını tamamlamış bulunuyoruz. Bugün halkımız sandık başında olacak. Bütün temennimiz, dileğimiz sandıklar açıldığında Türkiye'nin barışına, demokrasisine yol açacak bir sonuç çakması. Seçim kampanyası adil bir yarış içinde geçmedi. Demokratik bir yarış yaptık diyemeyeceğiz. Biz Türkiye'de umudu büyütmeye kardeşlik sevdasını büyütmeye çalıştık. Sandıklar açılmadan bunu başardığımıza ve kazandığımıza inanıyorum. Bugün herkesin sandık başında olmasını yürekten temenni ediyorum. Sandıktan yarınlarımız çıkacak. Bu sonuç sadece bugünü ilgilendirmeyecek. Hep birlikte özgür yarınları yaratacağımıza inanıyorum. Seçim sonuçları ne olursa olsun hiç kimse umutlarını yitirmesin. Seçimlerin hiç kimsenin kendisini ikinci sınıf yurttaş hissetmediği yeni anayasaya vesile olmasını diliyorum. Sandığa hangi zarf atıldıysa sonuçlara da o yansısın istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın."

YÜKSEKDAĞ: SANDIKTAN DEMOKRASİ VE YENİ YAŞAM İNANCI ÇIKACAKTIR
HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ Van’da oyunu kullandı.
Yüksekdağ, “Bugün bu sandıklarda Türkiye’nin demokrasisi ve yeni yaşam inancı çıkacaktır” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, İpekyolu ilçesinde bulunan Zaferler İlkokulu 1178 nolu sandıkta oy kullandı.
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, HDP Milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler, HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ile çok sayıda

DBP, HDP yöneticisi eşlik etti.
Burada konuşan Yüksekdağ, seçim süresi boyunca oldukça zor yollardan geçerek sandıkların başına geldiklerini belirterek, onca zorluklara rağmen HDP’nin en iyi sonucu çıkaracağını söyleyerek, “Siyasi iktidar sürekli bu sandıklara ulaşmamızı, ulaşılamaz hale getirmek istedi. Bu zorluğu çıkaranların yenilgileri bu sandıklarda çıkacak. Bizlere karşı sürekli anti demokratik bir hücum gerçekleştirdiler. Biz demokratik duruşumuzu her zaman koruduk. Bugün bu sandıklarda Türkiye’nin demokrasisi ve yeni yaşam inancı çıkacak. Van, bölge ve Türkiye halkları, demokrasiyi ve yeni bir yaşamı hak ediyor. İnanıyorum ki, 7 Haziran seçimleri yeni bir geleceğin kapısını açacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.