HDP seçime parti olarak giriyor

HDP seçime parti olarak giriyor
HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesini açıkladı. HDP, il başkanları, PM ve MYK toplantılarında seçime parti olarak gireceklerini belirtti.
 HDP, bu seçimlerin herhangi bir seçim olmadığını bir tarafta başkanlık sistemi adı altında Türkiye’yi tek kişi yönetimine mahkum etmeyi amaçlayan bir parti; diğer tarafta ise bu gidişatı durduracak programı, politikaları ve gücü olmayan CHP ve MHP’nin olduğunu savundu. HDP, Türkiye’deki değişimin baskıcı ve despotik değil, demokratik bir yönde olmasının en önemli öznesi ve gücünün HDP olduğunu belirtti.

-“HDP ADAYLIK BAŞVURULARINI 16 ŞUBAT TARİHİNDE KABUL EDECEK”-
HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesini açıkladı. HDP, il başkanları, PM ve MYK toplantılarında seçime parti olarak gireceklerini belirtti. HDP'de adaylık başvuruları da 16 Şubat tarihinde kabul edecek ve 2 Mart'ta sona erecek. Bildirgede, Türkiye’de demokratik parlamenter rejimin ve güçlendirilmiş bir yerel demokrasinin yetkilerin bir kişide ve merkezde değil, halkta ve yerellerde toplanması ile sürdürüleceği belirtildi. Parti Meclisi sonuç bildirgesinde şu başlıklara yer verildi:
“-HDP, Türkiye’de güçlendirilmiş bir demokratik parlamenter rejimin ve güçlendirilmiş bir yerel demokrasinin; yetkilerin bir kişide ve merkezde değil, halkta ve yerellerde toplanması mücadelesinin en kararlı sürdürücüsüdür.
-HDP, çözüm ve barış çabasının bir öznesi, somut ve gerçekçi adımlar atılmasının en önemli teminatlarından birisidir.
- HDP, işsizlik ve yoksulluk karşısında toplumsal adalet, iş ve insanca çalışma, sosyal ve sendikal haklar, eğitim, çevre ve doğa hakları, emekli ve engelli hakları mücadelesinin en önemli odağıdır. İnancını ve kültürünü özgürce ve eşitlik içinde yaşamak isteyen herkesin güvencesidir.
-HDP, kadınların can güvenliğinin sağlanması, çalışma hayatında kadınlara yönelik engellerin ve eşitsizliklerin aşılması, eşbaşkanlıkla taçlandırdığımız siyasette eşit temsilin Meclis’te de gerçekleşmesi ve yaşamın bütün alanlarına yayılması mücadelesinin önemli bir öznesidir.”
-“FARKLI TOPLUMSAL KESİMLER MECLİS’TE TEMSİL EDİLMELİ”-
Bildirgede bütün il, ilçe ve yurtdışında seçim hazırlıklarına hız verildiği belirtildi. Bildirgede, farklı toplumsal kesimlerin Meclis’te temsil edilmeleri ve kendi taleplerini dile getirmeleri en temel yaklaşımlarından biri olduğu vurgulandı.
Bu seçimlerin herhangi bir seçim olmadığı kaydedilen bildirgede, “Bir tarafta başkanlık sistemi adı altında Türkiye’yi tek kişi yönetimine mahkum etmeyi amaçlayan, eşitsizliği arttıran, yargıyı siyasal bir baskı aracı olarak kullanan, toplumu kamplaştıran, halkları birbirinden uzaklaştıran, dış politikada ülkeyi maceracı hedeflerle felakete sürükleyen bir parti; diğer tarafta ise bu gidişatı durduracak programı, politikaları ve gücü olmayan CHP ve MHP var” denildi. Bildirgede ayrıca HDP’nin, Türkiye’deki değişimin baskıcı ve despotik değil, demokratik bir yönde olmasının en önemli öznesi ve gücü olduğu savunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.