Hukuksuzluğu ortaya çıkaracağız

Hukuksuzluğu ortaya çıkaracağız
Aralık ayı meclis toplantısında yaşanan hukuksuzluğu hukuki yollarla ortaya çıkarmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi’ne dilekçe veren CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyeleri, tutanak ve görüntülerin kendilerine ulaştırılmasını talep etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, özel bir şirkete ait arsa plan tadilatı ile ilgili dosyanın daha önce belediye meclisinde reddedilmesi üzerine meclis üyelerini mahkemeye vermişti. Belediye Başkanı Uzun’un, son meclis toplantısında mahkeme kararı henüz kesinleşmeden ve gerekçeli kararı yokken dosyayı gündeme almasına, CHP ve MHP grubu meclis salonunu terk ederek tepki göstermişti. Bunun üzerine, belediye başkanı Uzun, katip üyeler ve yedek katip üyelerin de salonu terk etmiş olmasına rağmen, yerine en genç iki meclis üyesini getirmiş ve AKP’li Meclis üyeleriyle meclisi devam ettirmişti.
Yapılan Meclisi hiçe saymak
Konuyla alakalı tutanak ve görüntüleri temin etmek üzere Beylikdüzü Belediyesi'nde, CHP Grup odasında bir araya gelerek belediyeye dilekçe veren CHP Beylikdüzü Belediye Meclisi üyeleri, meclisin hiçe sayıldığına işaret ederek, yapılması gerekenin meclisi tatil ederek 3 gün sonra tekrar çağrılması olduğunu belirtti.
Halkın değil şahısların menfaati söz konusu
Alınan kararların hükümsüzlüğünün tutanak ve görüntülerle tespit edileceğini ifade eden CHP’li Meclis üyeleri, “Biz her yerde imarda emsal artışına karşıyız. Beylikdüzü’nde afaki bir imar artışı var. Burada halkın değil, şahısların menfaati söz konusu. Biz Beylikdüzü halkının yanındayız” açıklamalarında bulundu.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Uzun’un, Meclisin iradesinin red verdiği bir kararı, arazi sahibi adına mahkemeye vermesinin düşündürücü olduğunu ima eden CHP’li Meclis üyeleri,  “Biz Beylikdüzü’nü düşünüyoruz. Emsallerin çok üstünde bir talep var. Kat serbestliği isteniyor. Burada kamu yararı yok. Bölgeye anormal bir yük getirecek” beyanatlarını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.