'İddialar doğru, kesin bilgi' dedi ve açıkladı: Tansu Çiller'in partisiyle ilgili yeni gelişme

'İddialar doğru, kesin bilgi' dedi ve açıkladı: Tansu Çiller'in partisiyle ilgili yeni gelişme
MAK Danışmanlık Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, soruları yanıtladı. Kulat, Tansu Çiller'in parti kurma iddialarıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

 Gündeme dair değerlendirmelerde bulunmasının yanı sıra Tansu Çiller’in parti kuracağına yönelik iddialar hakkında da konuşan Kulat, şu ifadeleri kullandı:

“Eski DYP'li milletvekilleriyle konuştum, bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller Hanımefendi'nin önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış olan bazı milletvekilleri bana da ifade ettiler. Hatta bunun için il-ilçe teşkilatlarını kurma konusunda gayretleri olduğunu da söylediler. Bazı yerlerde bu konuda gayri resmi olarak şimdilik il-ilçe örgütleri olacak kişileri tespit ettiklerini, Türkiye genelinde sahada çalışmalar yapan eski milletvekilleri olduğunu bizzat bana anlatan birden fazla eski milletvekili oldu.”

MAK Araştırma sahibi Kulat, son anketleri açıkladı ve ekledi: Böyle giderse AKP 3 ay sonra birinciliği kaybeder!MAK Araştırma sahibi Kulat, son anketleri açıkladı ve ekledi: Böyle giderse AKP 3 ay sonra birinciliği kaybeder!

NE OLMUŞTU?

Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Tansu Çiller'in yeni bir parti kuracağı iddiaları hakkındaki soruya, "Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti'dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok" yanıtını vermişti. Koray Aydın, "Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, “İYİ Parti'nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır” anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir" diye konuşmuştu.

ÇİLLER'İN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Dilek Özaşık, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmesiyle Çiller'in siyasi parti kuracağı yönündeki iddiaların ‘gerçeği yansıtmadığını’ duyurmuştu.

Özaşık, yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer vermişti:

“Bazı medya organlarında eski Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller'in birtakım amaçlara hizmet etmek için, gizli bir gündemle siyasi parti kuracağına dair yaratılmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.