İmamoğlu: Kullandığım kelimenin muhatabı İçişleri Bakanı'dır

İmamoğlu: Kullandığım kelimenin muhatabı İçişleri Bakanı'dır
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'alenen hakaret' iddiasıyla yargılandığı davada savunma yaptı. 'Ahmak' kelimesini bir yanıt olarak söylediğini ve muhatabının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu söyle

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ara duruşması bugün görüldü. 

Duruşmada savunma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burada verilen cevap bir soru üzerine verilen demeçtir. Sorunun temelinde İçişleri Bakanı'nın şahsıma yönelik açıklamalarında 'ahmak' kelimesini kullanmasıdır. Söz konusu cevabım bu soru üzerine olmuştur. Dolayısıyla bana kullanılan 'ahmak' kelimesine karşılık kullandım. Muhattabı İçişleri Bakanıdır" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Siyasi gücü elinde bulunan kimlikler olarak baskıcı tavırlarına TV programlarında defalarca dile getirmiş, seçim ve sandık görevlilerine defalarca terörist ibaresi kullanarak 700-800 gibi sayılar vermek suretiyle seçimin iptalini talep etmiştir.

'YSK ÜYELERİ İÇİN BÖYLE BİR BEYANDA BULUNMADIM'

Bütün bunları bilmem dolayı ve Avrupa Konseyi'nde yaptığım konuşmaya yönelik söylemde bulunması ve sonunda da ahmak kelimesini kullanması sonucu böyle bir cevabım olmuştur. Kullanmış olduğum kelimenin muhattabı zat İçişleri Bakanıdır. 'Seçimi iptal edenler' ibaresini kullanma nedenim ise siyasi iradenin seçimler üzerindeki baskısını ifade etmek içindir YSK'yı ya da üyelerini muhatap olarak böyle bir beyanda bulunmadım."

İmamoğlu duruşmalardan vareste tutulmayı istedi.

'AHMAK' POLEMİĞİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu için, "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" demişti. Büyükşehir belediye başkanının buna yanıtı "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır" olmuştu. 

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlüğü'nde 'ahmak' kelimesinin anlamı 'aklını gereği gibi kullanamayan, bön, budala, aptal' olarak geçiyor.

DOSYA SAVCIYA GÖNDERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun şikayete tabii olmadığı ve yargılamanın geldiği aşama gözetilerek müştekilerin dinlenmesindem vazgeçilmesine, sanığın duruşmalardan vareste tutulmasının kabulüne ve mütalaa sunulması için dosyanın savcıya tebliğine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.