İmamoğlu, seçimin iptal edildiği günü anlattı: 'Bana bunu yapmayacaktınız'

İmamoğlu, seçimin iptal edildiği günü anlattı: 'Bana bunu yapmayacaktınız'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019'da iki kez yapılan İBB seçimiyle ilgili konuştu. İlk iptal edildiği günle ilgili "Allah içimdeki hissi biliyor. Bana bunu yapmayacaktınız. O kadar kararlılık doğurdu bende" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sunay Akın'ın YouTube kanalında ‘İşte O Çocuk' programının konuğu oldu. İstanbul Oyuncak Müzesi'nde gerçekleştirilen sohbette İmamoğlu, çocukluğu, gençliği ve kariyeri üzerine konuştu. 2019'daki yerel seçim sürecine de değindi.

31 Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimde CHP, 11 büyükşehir belediyesi kazanmıştı. Ancak İstanbul'daki sonuçların netleşmesi, AKP'li Ali İhsan Yavuz'un "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" ifadesiyle özetlenebilecek birtakım usulsüzlük iddiaları nedeniyle 23 Haziran 2019'a kalmıştı. 

İlk seçimde rakibi Binali Yıldırım karşısında 13 bin 729 oy farkla kazanan İmamoğlu, 23 Haziran 2019'da bu farkı 800 bine çıkarmıştı.

Bahsi geçen dönemle ilgili konuşan İmamoğlu, "Milyonlarca insanın sesi olduğunu düşünüyorum. Burada taraf olanları söylemiyorum. Benden yana düşünmeyenlerin bile aslında sesi oldum. Çünkü adaleti savundum. Ülkenin iyiliğini savundum" dedi. Ardından şunları kaydetti:

'BANA BUNU YAPMAYACAKTINIZ'

'Seçim iptal olursa ne olur' diyen arkadaşlara ‘Fark atarız. Ama ben bunu ülkeme yakıştıramıyorum. Olmamalı' dedim. İptal ettiklerinde Sultanbeyli'de bir iftar sofrasındaydım. Arabaya bindiğimde Allah içimdeki hissi biliyor. Bana bunu yapmayacaktınız. O kadar kararlılık doğurdu bende. 1 saati aşan bir zaman dilimiyle Beylikdüzü'nde Yaşam Vadisi'ne gidip millete duygularımı aktardım.

'MİLYONLARCA VATANDAŞIN SESİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM'

Bence toplum adına da hem ilk seçimdeki ‘hak yemem ve hakkımı yedirtmem' mesajım, hem o 6 Mayıs'taki topluma her şeyin çok güzel olacağını ifade eden konuşmam çok önemli iki andı diye düşünüyorum. Hem milyonlarca İstanbullunun hem de Türkiye'deki milyonlarca vatandaşın sesi olduğumu düşünüyorum.”

'KAVGANIN İÇİNDE OLDUM AMA YA AYIRAN YA DA UZLAŞTIRANDIM'

Çocukluğunu da anlatan İmamoğlu, hiç kavga etmediğini belirterek, “Hiç kimseye tokat atmadım. Aynı zamanda yemedim. Kavganın içinde oldum ama ya ayıran, ya uzlaştırandım. Mahallede bir araya getiren, uydurma lig kuran, organizasyon yapan biriydim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.