Işıklar köy toplantılarına başlıyor

Işıklar köy toplantılarına başlıyor
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yeni büyükşehir yasasıyla köy tüzel kişiliği kaldırılarak Silivri’ye bağlanan mahalle muhtarlarıyla ilk toplantıyı gerçekleştirdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne dönüşen köylerde toplantılar yaparak, köylülere yeni düzenlemeler ile ilgili bilgiler verecek.

İlk toplantı muhtarlarla yapıldı
Yeni yasayla birlikte teslim alınacak köyler ile ilgili çalışma yapan, yasanın getirdiği hükümlere göre düzenlemeler hazırlayan Başkan Işıklar, ilk toplantıyı muhtarlarla gerçekleştirdi. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda yasa ile gelen hükümleri muhtarlarla paylaşan Işıklar; “Önce kendimiz bilgilenelim, sonra köyleri dolaşarak birim müdürlerimiz ile hemşerilerimizi bilgilendirelim istiyorum” dedi.

Işıklar; “yasa hükümlerini ve organizasyon yapımızı kitapçık haline getirdik”
Önümüzdeki hafta itibariyle başlayacak olan köy toplantılarında ‘Yeni Büyükşehir Yasası ve Siz’ ile ‘Silivri Belediyesi Organizasyon Şeması’ isimli iki ayrı kitapçığı köy ziyaretlerinde vatandaşlara dağıtacağını ifade eden Başkan Işıklar; “Tüm köylerimizi dolaşarak, neler teslim alacağız, yapılacak yerler ve eksikleri sizlerle birlikte yerinde tespit edeceğiz. Tespitlerimize göre 2013 programımıza yatırımlar dahil edeceğiz. Bugüne kadar kanunun onaylanması bekledik. Kanun neleri içeriyor? Köylüyü nasıl etkileyecek? Belediyenin hangi hizmetlerinden yararlanabileceksiniz? Bunların hepsini kitapçık haline getirdik, ziyaretlerimizde dağıtacağız. Birimlerimizin hangi görevlerden sorumlu olduğunu ve organizasyon şemasını da köylümüzle paylaşacağız. Hangi şikâyetini hangi birim ve kuruma iletmesi gerektiği konusunda bilgilendireceğiz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.