İşsizliği 5 yılda sıfırlayacağız

İşsizliği 5 yılda sıfırlayacağız
CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt, işsizliğe çare olacaklarını söyledi Yerel seçim çalışmalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt, en büyük vaadinin işsizliği en aza in
 Bozkurt, “Bizim hedefimiz Esenyurt'taki işsizliği 5 yılda sıfırlamak. Çünkü Esenyurt bir sanayi kenti ve bunu yapabilecek gücü var” dedi. Katıldığı televizyon programında seçim çalışmalarına ve vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt'a değer katmak için yola çıktıklarını söyledi. Esenyurt'ta çok ciddi bir genç nüfus olduğuna da dikkat çeken Bozkurt, “Biz bu gençleri öncelikli olarak değerlendirecek, onların yaralarını sarmaya, onlara derman olmaya çalışacağız. Gençlerimizin maalesef büyük bir kısmı işsiz. Esenyurt gibi neredeyse sanayi kenti olan bir ilçede bu işsizliğin mevcut olmasının tek sebebi de beceriksizlik. Biz bu işsizlik sorununu bitirmeye kararlıyız. Tam 5 yıl içerisinde işsizliği sıfıra indireceğimizi söylüyoruz.

İstanbul'un sanayisinin yüzde otuzu Esenyurt'ta bunu değerlendirerek, lehimize bir fırsat olarak çevireceğiz” şeklinde konuştu. Eğitimdeki aksaklıkları gidereceğiz Esenyurt'un birçok sorunu olduğunu bunları bir anda kimsenin çözemeyeceğini fakat minimalize edebileceklerini anlatan Bozkurt, Esenyurt'un nüfusuna da dikkat çekti. İstanbul'un kalabalık ilçelerinden biriyiz. Bu durum eğitime de yansıyor. İlkokul ve ortaokullarda 55-65 kişilik sınıf mevcutları var. Bunun en temel sebebi okul alanlarının yetersiz olması. Mesela Saadetdere Mahallesi'nde okul yok. Esenyurt'ta 43 mahalle var bunun 10 tanesinde okul yok.

Okul yapabilecek alanda yok. Çünkü bütün alanlar konuta dönüştürüldü, ranta kurban gitti. Şimdi sınıf mevcutları giderek şişiyor. Bu sorunu çok acil bir şekilde çözeceğiz, eğitimdeki aksaklıkları gidereceğiz” dedi. Plansız yaşayan bir ilçe Esenyurt'un AK Parti yönetiminde plansız yönetilen bir ilçe haline geldiğini anlatan Bozkurt, “Bugün ki yönetim sorunları çözmek istemiyor, böyle bir dertleri yok. Bir okul yapacaksın ortada arsa bile yok.

Bunu biz çözeceğiz. Bir kere mevcut okulların efektif bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Esenyurt'ta iktidar olur olmaz bu yazı okullara destek olmak ve okullardaki sıkıntıları çözmek için harcayacağız” diye konuştu. Trafiği 2 yılda rahatlatacağız Esenyurt'taki çarpık kentleşmenin ulaşımdaki aksaklıkların temel sebebi olduğunu da kaydeden Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt'la ilgili metro çalışması olduğunu biliyoruz. Ama bunun bitmesi bir süreç meselesi. Bu süreç bitene kadar ana artellerde ve özellikle TEM'de metrobüs benzeri bir çalışma yapılacak. Yani toplu taşıma araçlarının hızlı gidebilmesi için düşünülen bir proje var. Biz de kent içerisinde paralel bağlantı yolları yaparak, bunların saysını arttıracağız. Büyük oranda 1 buçuk, 2 yıl içerisinde bir rahatlama sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.