İstanbul’un ilk aday adayı Celal Doğan

İstanbul’un ilk aday adayı Celal Doğan
Gaziantep’te 3 dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapan, eski milletvekili Celal Doğan, 2014’te yapılacak yerel seçimler için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığına başvuran ilk isim oldu.


Doğan bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı’na resmen başvurarak İBB başkanlığına aday olduğunu bildirdi.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na sunduğu başkan adaylığı başvurusuyla, başkanlık yarışında ilk sırada yer alan Doğan’ın İstanbul için aday olacağı tartışmaları geçen yıl gündeme gelmişti. Bazı analizlerde Doğan’ın Gaziantep’te uzun dönem belediye başkanlığı yapmış olması ve Doğu’yu iyi bilmesi nedeniyle, İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı için BDP oylarına ihtiyaç duyan CHP için ideal adaylardan biri olduğu öne sürülmüştü.


Celal Doğan, Gaziantep’in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü’nde doğdu. 70 yaşında İBB’ye başkan adayı olan Doğan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1973 - 1977 yılları arasında serbest avukatlık yapan Doğan, 1977 genel seçimlerinde CHP’den Gaziantep Milletvekili seçildi.
12 Eylül sonrası serbest avukatlığa döndü. 1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.
1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçilen Doğan, 1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı’nı da yürüttü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.