İşte Çarşamba'nın sırrı!

İşte Çarşamba'nın sırrı!
Yenikapı'da düzenlenen mitingle son bulması beklenen demokrasi mitinginin Çarşamba gününe uzatılmasının sebebi kulislerde konuşuluyor.
 Erdoğan, Yenikapı mitinginin son dakikalarında, liderler halkı selamlamak için topluca kürsüye çıktıklarında mikrofonu eline alarak, demokrasi nöbetlerinin Çarşamba günü sona ereceğini söyledi.

Yenikapı’da dün gerçekleşen, milyonlarca kişinin katıldığı katıldığı “demokrasi ve şehitler mitingi” ile, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan “demokrasi nöbetlerinin” bitmesi bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingin son dakikalarında, liderler halkı selamlamak için topluca kürsüye çıktıklarında mikrofonu eline alarak, demokrasi nöbetlerinin Çarşamba günü sona ereceğini söyledi.

Erdoğan, “Bu akşam sadece virgül, demokrasi nöbetine Çarşamba akşamı noktayı koyacağız” dedi. Erdoğan’ın bu sürpriz çıkışı üzerine ise Ankara kulislerinde neden demokrasi nöbetlerinin Çarşamba’ya kadar uzatıldığı konuşulmaya başlandı.

Kulislere yansıyanlara göre, Çarşamba’nın sırrı, tarihinde gizli; 10 Ağustos. Erdoğan, bundan iki sene önce 10 Ağustos’ta yapılan halk oylamasında Cumhurbaşkanı seçilmiş, Türkiye’nin “halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı” olmuştu.

Ankara kulislerine yansıyan bir başka görüş ise, Erdoğan’ın “demokrasi nöbetlerini” Çarşamba gününe kadar uzatmasının ardında Rusya’ya yapacağı ziyaret yatıyor. Erdoğan, Rusya Lideri Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova’ya gidecek, görüşme 9 Ağustos Salı günü gerçekleşecek. Kulislerde, Erdoğan’ın Türkiye’nin geçtiği bu hassas dönemde, ülkede olmadığı dönemde de “demokrasi nöbetlerinin” sürmesini isteyebileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.