Kabineye girdiğini televizyondan öğrendi

Kabineye girdiğini televizyondan öğrendi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni hükümette görev aldığını televizyondan öğrendiğini ifade ederken, yeni dönemde fakir, fukaraya ve yeni evlenenlere daha çok ev yapacaklarını söyledi.
Bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, görevini TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktara devretti. Yeni ismiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılan devir teslim töreninde konuşan Mustafa Demir, Bayraktar'a hayırlı işlere imza atma dileğinde bulundu. Demir'in tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceklerini söylen Bayraktar ise "Başbakanımız şehirleşmeyle çevreyi bütün olarak düşündüğü için böyle bir yapı kurdu. Büyük kalkınma hamlesi içinde Türkiye'nin şehirleşmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Deprem kuşağı üzerinde bulunan ülkemizde depreme dayanıksız evlerin sökülüp atılması, şehirlerden kaçak yapıların sökülüp atılması ve marka şehirlerin kurulması için bakanlığımıza çok büyük görev düşüyor" dedi.

Bayraktar, TOKİ'de yürütülen yoksulları ev sahibi yapma projelerinin yeni dönemde de devam edeceğini ifade etti. "Bu dönemde fakir fukaraya daha fazla ev vermek için çalışacağız" diyen Bayraktar, bunlar 20-25 yıl vadeli olacağını, yeni evlenenlere 25 yıl vadeyle ev vereceklerini belirtti.

Bayraktar, konuşmaların ardından soruları yanıtladı. 61. Hükümette görev aldığını eşiyle birlikte televizyondan öğrendiğini ifade eden Bayraktar, TOKİ Başkanlığını bıraktığı gün yaptığı 'Vekil olursam çocuklarıma daha çok zaman ayıracağım' sözünün hatırlatılması üzerine "O TOKİ'deki yoğunluğu anlatmak içindi. Ancak milletvekilliği de çok mesai isteyen bir meslek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.