kadın hakları sempozyumu yapıldı

kadın hakları sempozyumu yapıldı
1.kadın hakları sempozyumu Batıköy mahallesi rose marine sitesi sosyal tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
 ''Kadınsız demokrasi olmaz, kadınsız hukuk olmaz, kadınsız kalkınma olmaz''

Ak Parti Büyükçekmece ilçe Başkanı Av.Celal Babayiğit, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları teşkilatı ile birlikte kadın hakları haftası dolayısıyla 1.kadın hakları sempozyumu Batıköy mahallesi rose marine sitesi sosyal tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kadın hakları sempozyumunda Av.Celal Babayiğit, yaptığı konuşmada kadınların toplumsal yaşamın her alanına eşit ve etkin katılımı; demokratik, ekonomik ve sosyal kalkınma süreçlerinin güçlenmesine katkı sağlandığını ve Türk kadını geçmişten aldığı güçle; geleceği şekillendirirken daha azimli ve daha kararlı ilerlemekte ve Türkiye’nin her alanda güçlenmesi için gayret sarf etmekte olduğunu belirterek kadınlarımız  siyasal yaşamın her kademesinde aktif rol üstelenerek siyasetin öznesi olma bilinci ve duyarlılığı ile hareket etmeye devam edeceğiz diyerek ''Kadınsız demokrasi olmaz, kadınsız hukuk olmaz, kadınsız kalkınma olmaz'' dedi.

Kadın hakları sempozyumunda Av. Şengül Karslı aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın kadın hakları ve  Son dönemde artan kadına şiddet  ve sorunları hakkında sunum yaptı. Av. Şengül Karslı “Bütün insanlar eşrefi-i mahlukat olarak ifade edilir Hiç kimsenin birbirinden farkı yoktur. Böyle bir anlamda maalesef kadına şiddetin giderek arttığını söyleyerek, bu durumu stresli hayatın getirdiği bir yaşamın etkisi ile oluşan bir psikolojik sorun olarak görebiliriz. Bir noktada kadına şiddet demek bir psikolojik sorun demektir. Kendini bilen ve kendinde olan bir insanın böyle bir davranış biçimi ortaya koyması mümkün değil. Çünkü insan her şeyi diliyle, sözüyle konuşarak sorunları çözmeye çalışır. Bu kesinlikle, ahlakımıza, inanç dünyamıza uygun değil. Bu bakımdan kadına şiddeti kesinlikle kınıyoruz. Bunun bir insanlık ayıbı ve dramı olduğunu düşünüyoruz. Diliyorum ki kadına şiddetin ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye ve dünyayı birlikte yaşayalım. Toplumda da bireyler arasında da kimse şiddete dayalı bir eylem içinde bulunmasın. İnsanlar, ileri ve gelişmiş bir toplum mantığında, problemlerini ifadeleriyle aktarsın. Bu bir medeni insan tavrıdır ve tarzıdır dedi ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.