'Kadın ilçe başkanımız da olmalı'

'Kadın ilçe başkanımız da olmalı'
Türkiye’nin, kadınların bedeni üzerinden siyaset yapan bir anlayışla yönetildiğini söyleyen CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’ne yaptığı ziyarette, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner ve yönetimi, CHP Beylikdüzü Kadın Kolları’nı ziyaret etti. İstanbul’un 39 ilçesinde ziyaretler gerçekleştirerek kadın kolları ile bir araya geldiklerini belirten İl Kadın Kolları Başkanı Öner, amaçlarının CHP’ni iktidara taşıyacak inancı, güveni ve umudu örgütlemek olduğunu vurguladı.

Çalınmadık kapı kalmayacak

CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan’ın sunumuyla başlanan ziyarette, ortak hedef, ortak söylem ve ortak eylem bakış açısıyla hareket ettiklerine dikkat çeken Karahan, ilçede çalınmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi. İlçe halkını bilgilendirme amaçlı seminerler düzenlediklerini paylaşan Karahan, Beylikdüzü’nde tespit ettikleri sorunları da İl ve ilçe meclis üyelerine önerge olarak sunduklarını ifade etti.

Eşit temsil hakkı olmalı

Kadınların temsil edilme sayısında ne kadar artış olursa, yaşadıkları sorunların o kadar aza ineceği değerlendirmesini yapan CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner ise, son dönemlerde CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in yaşadığı olayları örnek göstererek, “Bir kadının temsil edildiği en yüce makam TBMM’dir. Orada maruz kaldığınız üsluba bakın. Bunları söyletmemek için oralarda olmalıyız” uyarısında bulundu.

Bedenimiz üzerinden siyaset yapılıyor

Türkiye’nin kadınların bedeni üzerinden siyaset yapan bir anlayışla yönetildiğini söyleyen Öner, “4+4+4 ile çocuk gelinler, üç çocuk doğur, evde kal, kimliğin yok olsun anlayışı, kürtaj yasası, sezeryanla doğum bunların hepsi bizim bedenimizde oluşturulmaya çalışan siyasettir” eleştirisinde bulundu.

Kadın bir ilçe başkanı neden olmasın

 

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu ziyarette, katılımından ötürü teşekkür eden Öner,  “İlçe Başkanı olarak kadınlarla beraber çalıştığınızı gösterdiniz. Kadın Kolları, gençlik kolları ve ana kademe bir olduğunda başarı kaçınılmaz” diye konuştu.

Uyumlu çalışma yürüten bir ekip olduklarını vurgulayan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, kadının siyasete olan katkısına dikkat çekti, “İstanbul’un kadın bir ilçe başkanı neden olmasın” dedi. İmamoğlu, kadınların siyasette bu yönde hedef koyması gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.